• Gaza – Hal Fee Nasirun Yansuruni?

  Om jag är tyst inför orättvisan, vem ska då ta ansvar och försvara de svaga? Ett inlägg som jag skrev många månader sedan.

  I slaget vid Kerbala hade Hussain, Profetens barnbarn, ingen som kunde hjälpa honom. Så han skrek, finns det ingen som vill stå mig bi? Ropet kan även skalla bland de svaga och förtryckta i världen. Gaza lider, Irak lider, Afghanistan lider, Jemen lider, Kashmir lider. Listan kan göras lång.

  När Ali, Hussains far, hade träffats med ett svärd, så låg han och led i två dagar. Under dessa dagar gav han råd till sina barn och anhängare och ett av dem var, ta hand om de svaga, ta hand om de försvarslösa, ta hand om de behövande. Detta var hans testamente. Han tänkte inte på smärtan, inte på att ångra eller klaga, utan han sa, ta hand om de föräldrarlösa, ta hand om de förtryckta, de hungriga.

  Idag ser jag det palestinska folket som försvarslösa. De har inte USA som sina vänner; det har Israel.

  De har inte pengar och stöd från starka lobbygrupper i världen; det har Israel.

  De har inte media på sin sida; det har Israel.

  De har inte en stark arme på sin sida; det har Israel.


  Om jag som människa, som muslim, som svensk, inte tar deras sida, vem ska då göra det? Om jag inte glömmer bort mina fördomar, mitt hat, mitt ogillande, och använder mitt förnuft för att bedöma situationen, vem ska då göra det?

  Man kan tycka synd om judarna, man kan tycka synd om dem men man kan inte tycka synd om staten Israel. Israel är en stat uppbyggd på att ta andras land, andras liv, andras egendom. Israel är en stat uppbyggd på apartheid (Durban manifestet).

  När ett folk lidit så mycket som judarna, då måste de också kunna känna med de palestinier som får uppleva liknande saker, och ja det är liknande saker. Fördrivning, hot om förintelse, mord, fängelser, embargon och tortyr. Allt sånt är rapporterat av västerländska medier och människorättsgrupper. Vi som människor måste protestera, vi som människor måste ta ställning och vi som människor måste visa att vi tar de svagas parti. Ali led i två dagar och han tänkte på de svaga, vem är jag då om jag inte tänker på dem?

One Responseso far.

 1. Al-Ameri skriver:

  SANT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up