Press "Enter" to skip to content

Europeer menar judar utnyttjar dem

Runt 42% av européerna menar att judarna utnyttjar historien för att få förmånar och pengar för sitt “lidande”. Denna rapport sammanställdes av Jewish Agency som i samarbete med Israels informations och diasporamyndighet, kommit fram till att antisemitiska brott ökat i Europa, särskilt efter Israels massaker på palestinier i Gaza förra året.

Flest som höll med att judar utnyttjar historien för att tillgodose sig pengar och stöd för sitt lidande, fanns i Polen och i Spanien. Antalet antisemitiska brott ökade markant efter kriget 2009.

Jag har ofta hört att man ger den muslimska befolkningen i Europa, skulden för antisemitismens ökning, men man glömmer att i och med att så många judar känner samhörighet med Israel och i och med att Israel är en “judisk” stat, så känner många ickemuslimer även de att judar i Europa ska stå till svars för sitt stöd till terrorstaten Israel.

För ofta har muslimer fått skulden för vad enskilda muslimer gjort, och nu ser man samma sätt att tänka när det gäller judarna. Jag själv anser att det är många fler som ger sitt stöd till Israel, däribland svenska och amerikanska politiker, än vad muslimer ger stöd till “terrororganisationer”. Så att man får stå sitt kast för sitt stöd till Israel och att man får stå sitt kast och få skit för att man utnyttjat det som hände judarna under andra världskriget, är bara naturligt.

Jag som muslim stödjer vissa “terrororganisationer” och tar avstånd från andra, beroende på vad jag bedömer är en rättvis kamp och agenda. Det är något som judarna också måste göra själva, de måste fråga sig, är Israels agenda och kamp verkligen rättfärdig? Är den verkligen rättvis?

Europeans say Jews exploit past to extort money.

4 Comments

 1. Beck
  Beck 25 januari 2010

  Jag tycker det är ett problem med att folk som kritiserar Israel blir stämplade som antisemiter. Tycker även Israel utnyttjar sin hemska historia när minsta kritik riktas mot landet. Något som fungerar ganska väl då många politiker drar sig för att kritisera Israel. De vill ju inte bli stämplade som antisemiter, något som förmodligen är det mest förödande som kan hända en västerländsk politiker. Jag fördömer till exempel Israels agerande mot många länder och främst Palestina. Men varje gång jag säger detta måste jag förtydliga att jag fördömer Israels regering och inte alla de judar som bor på vår planet. Bara idioterna i toppen och de som sympatiserar med dem. Även om de är hjärntvättade och knappt förstår bättre.

 2. Bahlool
  Bahlool 25 januari 2010

  Kan inget annat än hålla med Beck. Problemet är att man glömmer lätt att det finns många judar som är emot Israels politik och beteende. Jag tror även att det är del av Israels agenda, att försöka utmåla alla judar som vänner och supporters av Israels politik

 3. Beck
  Beck 26 januari 2010

  Ja precis det finns många många judar som föraktar Israels politik lika mycket som vi gör. Var det inte förresten något snack om att någon av Israel president (kommer inte ihåg vilken) där sonen eller brorsonen vägrade göra militärtjänsten. Typ att han satt fängslad för detta. Snacka om svarta fåret i familjen =).

 4. Bahlool
  Bahlool 26 januari 2010

  rofl aldrig hört talas om det beck men kan tänka mig att det måste ha varit ett stort ramaskri i tel aviv.
  skulle skriva om einsteins syn om saken, men orkar inte ens läsa om det..jobbat 12 timmar idag och är sömnigare än sömnig :p
  natt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *