• Könsstympningens dagar är räknade?

  Könsstympning minskar i Västafrika – DN.se.

  En sed, sedan runt 5000 år, är att man könsstympar tjejers könsorgan. I dagarna har jag fått läsa ett flertal gånger av mina kära islamofobiska läsare, att det är en muslimsk sed, godkänd och accepterad av muslimer, för att någon har sagt eller någon har yttrat sig positiv tom det, och man varit muslim. Nu har ett flertal lärda i Afrika, utfärdat fatwa, ett religiöst dekret, som förbjuder könsstympningen.

  Denna sed är enbart vanlig i delar av Afrika och allt fler stater och människor i de delarna, försöker göra sig av med seden. Okunskapen om islam och okunskapen om vad som är rätt och fel, enligt religionen, är för utbrett. Jag minns min käre lärare, som menade att könsstympning ju var del av islam. Suck

  Det viktiga nu är att allt fler tar avstånd från denna sed, allt fler inser att de inte kan förstöra flickorna på det här viset, eftersom könsstympningen lett till stor skada på flickornas underliv. Om de inte dött av sina skador, så har de haft men för livet, de kunde inte urinera ordentligt och inte föda ordentligt när de blivit äldre.

  Frågan jag ställer mig är hur det kan komma sig att denna sed anses vara muslimsk i vissa delar av världen (och bland islamofober) men att den inte anses vara muslimsk i andra delar? Varför utför man ingen kvinnlig könsstympning i Iran och Irak? Varför är denna sed okänd i Turkiet eller i länder som Tunisien och Pakistan? Jag skrev lite om detta några år sedan, men då hittade jag enbart ett fåtal hadither, rätt okända för mig, som menade att det var rätt med denna äckliga sed. Vad mera kan man göra för att stoppa denna sed? Även när man lagfört emot den, så fortsätter människor med skiten, bästa vore ifall fler religiösa företrädare och fler organisationer försökte lära upp befolkningen.

9 Responsesso far.

 1. Fatima skriver:

  ”Könsstympningens dagar är räknade?”
  Hoppas verkligen det. Blev helt tårögd när jag såg bilden ovan, så fruktansvärt hemskt och att folk anser att detta är något ”islamiskt” gör mig så förbannad.

 2. Bahlool skriver:

  Fanns redan på faraoernas tid, men tyvärr har sådana seder fortsatt..

 3. Teta skriver:

  Så sjukt :/

 4. Anna skriver:

  Idag har uppskattningsvis 140 miljoner flickor och kvinnor genomgått könsstympning. Varje år riskerar ytterligare 2-3 miljoner flickor att utsättas för detta ingrepp vilket motsvarar minst 6000 per dag. Kvinnlig könsstympning förekommer i stor utsträckning i Afrika men är också vanligt förekommande i en del länder i Mellanöstern. Den förekommer även i invandrarsamhällen i delar av Asien, Nord- och Sydamerika samt i Europa. De flesta kvinnor som har utsatts för könsstympning bor i ett av de 28 länder i Afrika eller Mellanöstern där könsstympning praktiseras – och nästan hälften av dessa kvinnor lever i Egypten eller Etiopien.

  Enligt WHO förekommer kvinnlig könsstympning förekommer i minst 28 länder i Afrika och Mellanöstern. Dessa länder spänner som ett bälte över den afrikanska kontinenten från Senegal i väster till Etiopien och Somalia i öster, med Egypten strax norr om och Kenya och Tanzania strax söder om bältet.

  Kvinnlig könsstympning förekommer även bland den muslimska befolkningen i Indonesien, Indien, Sri Lanka och Malaysia. När det gäller Mellanöstern praktiseras kvinnlig könsstympning i Egypten, Oman, Yemen, Förenade Arabemiraten och i irakiska Kurdistan. Könsstympning förekommer även bland olika grupper av den inhemska befolkningen i Central- och Sydamerika.
  I Indien praktiseras kvinnlig omskärelse i en liten muslimsk sekt, Daudi Bohra.

  I den industrialiserade världen förekommer kvinnlig könsstympning bland invandrare från länder där den praktiseras. Detta gäller bland annat Australien, Kanada, Danmark, Frankrike, Italien, Nederländerna, Sverige, Storbritannien och USA. Proceduren utförs ibland illegalt av läkare som kommer från länder där könsstympning praktiseras. Vanligare är att traditionella omskärare kommer till invandrargrupper endast i detta syfte eller att flickorna sänds utomlands och då till hemlandet för att genomgå könsstympning. Det finns inga siffror på hur vanligt förekommande kvinnlig könsstympning är i industriländerna.

  —————-

  Säg mig Bahlool, hur många procent av befolkningen i Egypten och Somalia utgörs av muslimer???

  Det vore ju fantastiskt om det verkligen kunde vara så, att könsstympningens dagar verkligen var räknade, men det räddar ju inte den lilla flickan på bilden ovan, eller hur??? Tyvärr så ligger hon ju redan där och det finns inte mycket man kan göra åt saken…
  Du hävdar hela tiden att det inte förekommer inom islam, men det stämmer ju inte. Amnesty har en del läsvärt om brott mot de mänskliga rättigheterna, som ju muslimer toppar, däribland kvinnlig könsstympning. Så här skriver de om varför flickor utsätts för detta;

  —————-

  I många samhällen anses minskningen av kvinnans sexlust som ett viktigt skäl till könsstympning vilket i sin tur leder till en mindre risk för sex utanför äktenskapet. Renlighet och hygien nämns också ofta som försvar för kvinnlig könsstympning. Vad gäller kopplingen till religion så praktiserades kvinnlig könsstympning redan före islam och trots att majoriteten av muslimer inte utövar den, har den en religiös dimension, och bland muslimer anges ofta religionen som skäl till könsstympning. Motståndare avfärdar denna koppling, medan islamiska ledare inte är eniga. Koranen innehåller inte någon uppmaning till könsstympning, men i några hadith (yttranden som tillskrivs Profeten Mohammed) omnämnes den.

  —————-

  Det må vara hänt att majoriteten av muslimer INTE utför detta, men då är vi tillbaka på samma plats igen, det är illa och KATASTROF om så enbart EN flicka utsätts för detta. Jag befarar att min syn på hur mycket ett liv är värt, att en människas liv inte kan värderas i pengar, inte stämmer överrens med din syn.
  Läs du gärna vidare, det står utförligt hur många procent i de olika länderna som praktiserar kvinnlig könsstympning. T ex 97,3 % av flickorna i Egypten stympas, 90-98 % i Somalia mm. Det är intressant läsning.

  http://www2.amnesty.se/krg.nsf/Webbdokument/D403F480AF4DE202C1256B650040E4C5?opendocument

 5. Bahlool skriver:

  lol..orkar inte läsa all text men en fråga, vad har religionen med saken att göra? Du verkar tycka att eftersom en majoritet i landet är muslimer, då ska islam stå till svars för några fås handlingar? Så enligt din depraverade logik, så är du ansvarig för alla pedofiler i Sverige och alla som gör tidelag 😉

 6. oMsKuReN skriver:

  Icke att förglömma är att könstympning av flickebarn endast sker i samhällen där pojkars omskärelse är normen!
  Jag håller oxå med dig Bahlool angående pedofilbrotten, även bög och incest fallen är betydligt vanligare bland svenskar!
  Fast våld och mordbrotten är en Mellanöstern ingrediens i sverige!

 7. Bahlool skriver:

  Så svenskar begår inga våld eller mordbrott?

 8. Mats Birgersson skriver:

  En lite sen kommen kommentar. Ja förhoppningsvis sjunker antalet kvinnliga könsstympningar.
  De som sjunker mest lära vara de av typ infibulation. Den typ som är vanlig på nordöstar Afrika.
  Andar typer förekommer i andra delar av världen till exempel i mellan östern. Mohammed god
  kände en mild form av könsstympning, troligen förhuds amputation. Om den skall vara tvingande
  eller bara rekommendabel går åsikterna isär blad de skriftlärde imamerna. Men kvinnlig könsstympning finns med som en religiös handling för många muslimer. På samma sett som könsstympning av pojkar genom förhuds amputation en religiös handling, då Mohammed var omskuren eller född utan förhud,( det förekommer.) Lyssna på radion sommarprataren Sara Mohammad. Mats Birgersson sjuksköterska.

 9. Bahlool skriver:

  Ogillar Sara Mohammad starkt, jag är shiamuslim vi har inte sådana här hadither om omskurning av kvinnor dock 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up