Press "Enter" to skip to content

Ett gott råd för att hitta Gud

Det finns en liten historia om en kapten, som var pensionerad och då brukade han jobba deltid på en färja, där han tog turister till Shetlandöarna. En dag hade han några ungdomar med sig, de skrattade åt den gamle kaptenen, när de såg honom stå där och be böner innan de lade ut, för de tyckte att dagen var bra och sjön var lugn.

Det tog dock inte lång tid på sjön, förrän sjön började bli orolig, båten började kännas osäker och de skräckslagna ungdomarna kom till kaptenen och bad honom hjälpa dem be till Gud. Han svarade dock, jag säger mina böner när sjön är lugn, när det är storm så tar jag hand om min båt.

Lärdom:

Ifall vi inte kan söka Gud under våra lugna stunder, då kommer vi knappast hitta honom när det drar till storm. Vi kommer nog att få ångest då. Ifall vi dock lär oss att söka honom, och lita på honom när det är lugnt omkring oss, då kommer vi även att hitta honom när stormen drar fram över våra liv.

2 Comments

  1. M
    M 19 januari 2010

    så fint!

  2. Rasul
    Rasul 19 januari 2010

    mycket bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *