Press "Enter" to skip to content

Än en gång Israel

”Kollektiv bestraffning” av Gaza – DN.se.

Var länge sedan jag skrev något om Israel, och igår kliade det i fingrarna, men allt hade redan skrivits om, allt hade redan berättats, och folk var ändå blinda och ignorerade det lidande som palestinierna får utstå, på daglig basis. Idag vaknade jag dock till att Amnesty, än en gång, fördömde Israels övervåld och ockupationspolitik, där de bestraffar de civila palestinierna, för det ockuperade folkets rätt att stå emot en aggressor som Israel.

Vad hjälper det? Amnesty är enbart duktiga på att skicka brev, lösningen på problemet Israel-Palestina, ligger hos västvärlden och hos Israel. De arabiska lydstaterna har även de delvis en skuld i problematiken, som vi ser i fallet med Egypten, som hoppar så högt som Israel befaller. Nu bygger man en 35 meter djup mellan Gaza och Egypten, för att hjälpa sina herrar i Tel Aviv, att förnedra och skada de civila i Gaza, ännu hårdare. Man inser inte att ingen mobbning och ingen ockupation kan bestå för evigt. Nu har Israel hållit på med sin politik sedan 1948, även väst, börjar tröttna på denna politik, en politik som enbart leder till mera misär, mera våld och mera död.

Vi  måste hela tiden fråga oss, skulle vi tåla en sådan här behandling, om det varit några andra än judar som utövade den? Skulle vi tåla en sådan här behandling, om det var några andra än muslimer som var offren?  Sanningen är bitter..

14 Comments

 1. SÅ Bredmar
  SÅ Bredmar 18 januari 2010

  Israel har allt som allt fört in mer än 700 000 ton livsmedel och mediciner till Gaza sedan mars 2009 – utom när
  gränsövergångarna av och till bombades med granater från en rad palestinska terrorgrupper i remsan.

  Menar du att de leveranserna av livsmedel och mediciner ska upphöra?

  Egypten har också infört en politik som innebär att dess gräns mot Gaza för det mesta är stängd. De egyptiska frakterna med mat och liknande till Gaza är små jämfört med leveranserna från Israel. Men Amnesty angriper
  framför allt Israel. Varför gör man det?

  Amnesty, TT och Dagens Nyheter undviker nogsamt att nämna de stadiga leveranserna av förnödenheter till Gaza via de israeliska gränsövergångarna. Gazas hushåll är helt beroende av hushållsgas från Israel, och man får också så mycket som Hamas har lust att beställa på indirekt väg i Israel. Det gäller också elen och fordonsbränslet som importeras från Israel till Gaza. Sjuka Gazabor, som behöver opereras i
  Israel eller vårdas där av andra orsaker, får den vården, i varje fall så länge Hamas upprätthåller trafiken åt andra hållet – in i Israel.

  Varför nämnere du inte detta?

 2. Bahlool
  Bahlool 18 januari 2010

  Så bredmar, varför nämner du inte att Israel är en ockupationsmakt och därmed har de större ansvar för att ta hand om de ockuperade palestinierna, än vad Egypten har? Varför nämner du inte att palestinierna har tunnlar för att föra in nödvändiga livsmedel och mediciner? Varöfr nämner du inte att byggnadsmaterial inte släpps in, även 1 år efter massakern i Gaza? Varför nämner du inte att det som förs in, inte är Israels utan andra folks support till palestinierna?

 3. Beck
  Beck 18 januari 2010

  Så man ska tacka Israel för att inte palestinierna svälter ihjäl också.

 4. jag
  jag 18 januari 2010

  Israel är en rasistisk/nazistrisk mördarastat som bedriver apartheid och folkmord i Palestina.

 5. Bahlool
  Bahlool 18 januari 2010

  Jag, jag ville skriva ett inlägg igår med tittlen Israel, fuck you, men hade inget annat att tillägga, så tacka Gud, att de är så dumma att de än en gång hamnat på nyheterna..

 6. Kim
  Kim 19 januari 2010

  Livsmedel och mediciner skickas till Gaza via Israel. problemet med Gaza ar Hamas. Detta ar vad som star skrivet i Hamas charter och covenant:

  …the Islamic Resistance Movement aspires to the realisation of Allah’s promise, no matter how long that should take. The Prophet, Allah bless him and grant him salvation, has said:

  “The Day of Judgement will not come about until Muslims fight the Jews (killing the Jews), when the Jew will hide behind stones and trees. The stones and trees will say O Muslims, O Abdulla, there is a Jew behind me, come and kill him. Only the Gharkad tree, would not do that because it is one of the trees of the Jews.” (related by al-Bukhari and Muslim).

 7. Bahlool
  Bahlool 19 januari 2010

  Kim, då är det ju märkligt att i Iran, så bor den största gruppen judar utanför Israel i mellanöstern, borde inte de ha slaktats? Eller Jemen? Israel erkänner inte palestina, ockuperar området, tar mera land för varje dag, det är därför det inte är fred, att du försöker finta bort det här, beror på att Israel har så många hatfyllda vänner, som avskyr islam och muslimer, och gärna går Israels ärenden.

 8. Kim
  Kim 19 januari 2010

  Bahlol, varfor skulle Judar i Iran eller Jemen slaktas? Det ar inte Iran och Jemen som har det skrivet i sin institution, det ar bara Hamas. Nar det galler fred i Palestina, as pratar Hamas charter och covenant for sig sjalv igen:

  “Israel will exist and will continue to exist until Islam will obliterate it, just as it obliterated others before it.” (The Martyr, Imam Hassan al-Banna, of blessed memory).

  “The Islamic Resistance Movement believes that the land of Palestine is an Islamic Waqf consecrated for future Muslim generations until Judgement Day. It, or any part of it, should not be squandered: it, or any part of it, should not be given up. ”

  “There is no solution for the Palestinian question except through Jihad. Initiatives, proposals and international conferences are all a waste of time and vain endeavors.”

  Hamas aven vagrar att aceptera den Arabsika fredsinitiativet for att det innebar att dom maste acceptera Israel.

  Du sager att Israel och deras vanner hatar Islam och Muslimer? Min fraga ar:
  Finns det nagot Islamiskt land eller land dominerat av Muslimer som har accepterat Israel sedan 1948? Om inte, da maste ju kanslan av hat vara nagot som bada har genemsamt. Den har konflikten had existerat i 60 ar pga att det inte finns nagon som ar oskyldig.

 9. Bahlool
  Bahlool 19 januari 2010

  Så du glömmer att Hamas föreslog fred med Israel. Israel accepterar inte heller det arabiska fredsinititativet..skillnaden mellan Israel och Hamas är att båda inte vill ha fred, men Israel gör det i det dolda, medan Hamas är öppna..Varför skulle någon acceptera Israel? Detär inte så att Israel har rätt till landet. Vi har ett folk som kom dit, tog över landet fördrev ursprungsbefolkningen och sen dess mördat tiotusentals,. skule du acceptear dem om de kom till ditt folk och tog ditt land? Knappast.
  Men ändå föreslogs 2002 ett fredsinitiativ..

 10. Isabel
  Isabel 19 januari 2010

  Israel behöver Hamas för att kunna legitemera sin terrorapparat för omvärlden.

 11. Bahlool
  Bahlool 19 januari 2010

  Delvis rätt Isabel, men vad ska palestinierna göra? Utan motstånd mot ockupationen, så kommer Israel fortsätta med sin ockuapation, omvärlden är som i fallet med Haiti, ingen brydde sig om Haiti, fram tills det skedde en katastrof..
  Ingen bryr sig om palestinierna, förrän det sker bombattentat eller krig. Så utan Hamas skulle ingen bry sig om Israels ockupation.

 12. Isabel
  Isabel 19 januari 2010

  Palestinierna kan inte göra mycket förutom att förenas och mobilisera sig. Vilket är högst otroligt.
  Dock borde faktumet att de alla är palestinier räcka.

  Men som sagt, de kan inte göra mycket. Omvärlden måste också mobilisera sig. Och någon måste bryta isen på riktigt. Inte komma med något simpelt uttalande.
  Det största problemet är väl att judar har oerhört stor makt i många frågor i många länder och islamofoberna är en ännu större skara.
  Och ingen vill vara antisemit.

  Katastrof och katastrof. Jag jämför situation i Palestina som en taktisk förintelse. Varje dag är en katastrof.

  Det är frustrerande att vara maktlös, att göra mindre grejer för att agera mot Israel är en stor tröst.

 13. Bahlool
  Bahlool 19 januari 2010

  helt rätt isabel

 14. Ingendemokrati
  Ingendemokrati 11 mars 2010

  Kim: jag finner ingen logik i det du säger och förbryllas av din okunskap. De “fredsavtal” och initiativ som tagits de senaste åren har klart och tydligt refererat till 1967 års gränser där man visat en villighet att acceptera Israel bara Israel upphör med sin ockupation. Syrien har sagt att de är villiga att acceptera Israel om Israel ger tillbaka Golanhöjderna som enligt internationell lag tillhör Syrien. Egypten och Jordanien är två länder som har starka relationer (en skam för araberna) med Israel. Så du menar på fullt allvar att Israel som ockuperar ett land, länsar urpsrungsbefolkningen och bygger sin stat på en rasistisk ideologi (fram till 1975 hade FN en resolution som jämställde zionism och rasism, att den resolutionen idag inte gäller ändrar inte på ideologins grund) , samtidigt som den vägrar erkänna Palestina som ett land och som idag har ockuperat ca 80% av Palestina ska förvänta sig ett erkännande av Araberna??? Ursäkta mig men det är inte Palestinierna som har ett hundratal FN resolutioner emot sig eller som bryter mot Genevekonventionerna, Internationell lag och Haagreglementen. Du kan inte sockra den bittra smaken som Israel har lämnat hur mycket du än försöker vända och vrida på det. Du ska veta att Palestinierna är ursprungsbefolkingen och härstammar från Kananiterna som levde i Palestine 6000 f.kr. Under den tiden leva olika folkslag ihop och många av dom konverterade till judendomen när religion uppenbarade sig. Efter det konverterade majoriteten till kristendom och sedan Islam. Idag finns kristna, judiska och muslimska Palestinier som är alla lika förtryckta under zionismens stinkande andedräkt. De Judar som bodde i Palestina i ca 200 år innan dom slängdes ut (av Gud om man ska tro på deras Torah) är genetiskt erkända som sephardics, eller orientaliska judar. Majoriteten av de judar som bor i Israel idag är Ashkenazis, dvs Europeiska judar och har lite om ingen genetisk koppling till Orientaliska judar. Så det zionistiska argumentet om att judarna ska “återvända” faller.

  Det är tragiskt att det finns människor som försvarar en sådan avskyvärd ockupation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *