• En epok går i graven

  ”Kemiske Ali” dömd till döden igen – DN.se.

  Jag är en rätt blödig typ, jag tål inte blod, jag tål inte för mycket våld, ser jag på filmer, så ska våldsfilmer ha något att säga, jag tål inte skräckfilmer och jag skulle aldrig kunna delta i en avrättning eller i en misshandel. Med det sagt, så vill jag berätta om min ”ungdom”. Jag föddes i Irak, och var på väg att bli medlem i Saddams barnarmé. Jag hade dock tur att min far flydde med oss och slapp dö mot människor som inte hade gjort mig eller mitt folk eller mitt land något.

  När jag kom till Sverige, vaknade ett intresse upp, ett intresse för islam och politik. Jag slukade allt som fanns att läsa om islam och Irak. En dag hände det saker i Irak, Saddam hade förlorat ännu ett krig och USA hade uppmanat irakierna att göra uppror. Shiiterna i söder och kurderna i norr reste sig mot tyrannen. USA fick dock kalla fötter och tillät Saddam att använda sig av sina helikoptrar och trupper för att slå ner upproren. Man fruktade en ny shiitisk stat, ett nytt Iran. Hundratusentals försvann, när Saddams soldater gick in i södra Iraks städer, så hade de texter på sina tanks, med orden : ”Det har aldrig funnits shia”. En av Saddams släktingar stod inför självaste Imam Hussain, en av de viktigaste personligheterna för shiiterna och utmanade honom, en utmaning som senare ledde till att denne massmördare, själv blev mördad av Saddams söner.

  Kurderna svek, de slutade fred så Saddam kunde dra ner sina trupper för att bekämpa shiiterna och så såg jag hur Saddams käre släkting och vän, kemiske Ali, misshandlade två män, två araber. De bad på sina fötter, om nåd, men han sparkade och sparkade och sparkade. Jag undviker att titta på sådana här dokumentärer, men ändå kunde jag inte sluta titta på. Denna människa utan barmhärtighet, stod och misshandlade människor som inte gjort honom något. Idag när man tittar på bilderna så ser man en äldre herre, en farbror, som ser så oskyldig ut. I en dokumentär om honom, så hör man honom skryta om att han skickade tiotusentals till döden i kriget mot Iran. Vilka människor, grymhet, och avsaknaden av moral och barmhärtighet.

  Jag vet att jag borde utnyttjat det som hänt för att sprida mera information om Saddam och hans hejdukar, deras brott var så hemska, så horribla, att de borde ha belysts bättre, men det smärtade och smärtar mig än idag, att titta på bilder och höra på människors livsöden. När människorna i min omgivning talar om de här sakerna, så stänger jag både öron och ögon för att slippa tänka på dessa saker.

  På irakisk teve så visar det mycket om de människor, som förlorade alla sina släktingar till dessa massmördare, vars enda uppsåt var att skada, mörda, tortera och fördriva, så att de kunde känna sig mäktiga. De stöddes av väst, av araberna och av vissa grupper i samhället.

  En sak jag såg på teve, innan jag mådde dåligt av hans livsöde, var en kille på 12 år, som skulle iväg för att handla och plötsligt togs tillfånga i de  utrensningar av ”iranska araber” som skedde i Irak. Han försökte förklara, men ingen ville lyssna, så han hamnade på gränsen till Iran, där dog många av de umbäranden och de bomber och rövare som fanns i området. När han kom till Iran, så trodde man han var spion, när det sedan visade sig att han var en ”sann arab”, kom han i kontakt med de irakiska myndigheterna, där lovade man att ta hand om honom, tog tillbaka honom till Irak, och han omhändertogs verkligen, han sattes i ett fängelse, känt som Abu Ghraib, det ökända fängelset från Saddams tid, som senare gjorde USA ökända som tortyrmästare.

  Efter många umbäranden där; umbäranden som tog över 14 år, blev han äntligen fri. Han dömdes även för döden för att ha spionerat för Iran. Ett av många livsöden i Irak. Tusentals andra, fick uppleva liknande hemska, Kafkaliknande, mardrömmar. Vi själva stoppades flera gånger innan vi fick lämna landet, vi hade kunnat dö i Saddams utrensningar, vi hade kunnat dö vid fronten, men Allah ville annorlunda.

  Idag går en epok i graven, en av Tyrannens hantlangare dömdes till döden, med all rätta. Tyvärr borde han ha torterats och fått lida ordentligt, men jag hoppas den Allsmäktige ger honom det straff han så väl förtjänar i nästa liv. För alla de stackare som fått lämna sina familjer, de stackare som torterats och de stackare som mördats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up