• Ayatollah Saanei efterträder Ayatollah Montazeri

  Ayatollah Saanei succeeds Montazeri as Spiritual Guide | Jafariya News Network.

  Denna nyhet läste jag om någon vecka sedan, men kunde inte förstå eller greppa den ordentligt, något ovanligt som att en Ayatollah fråntas titeln Ayatollah, har jag aldrig hört talas om. Ayatollah Saanei, en av de mer ”reformvänliga” religiösa krafterna, efterträdde Ayatollah Montazeri, en Ayatollah som dog 19/12. Montazeri var en törn i Irans regerings ögon och nu tog Saanei över den posten.

  En Ayatollah är en högrankig religiösa ledare inom shiaislam. För att bli en Ayatollah, så ska han ”accepteras” av andra Ayatollahs, han ska skriva böcker och skrifter som ska belysa religiösa frågor. En Marja, är en Ayatollah som fått ”anhängare” som följer hans tolkning av religionen och som följer hans dekret.  Det är två märkliga ting i denna nyhet, å ena sidan att denna hemsida skriver om händelserna, då denna sida är mycket vänlig mot regeringen och jag trodde inte de skulle vara så här pass positiva mot Saanei. Å andra sidan har detta aldrig skett, inte vad jag hört eller läst om i alla fall, att en Ayatollah fråntas hans titel som Ayatollah.

  Det har varit lite tjafs och bråk om Ayatollor som Fadhallah, som inte följt gängse praxis när det gäller vissa frågor, då har de blivit kritiserade och även ignorerade, men det är första gången jag hör talas om att en religiös instans tar bort någons Ayatollahtitel, efter att denna var erkänd som Ayatollah. Både Montazei och Saanei har stort stöd bland de grupper som känner negativt för Irans regering, även de som vill störta systemet har tytt sig till dessa lärda.

  Det är sådana här nyheter som belyser hur svårt det är för oss att verkligen välja sida. Å ena sidan har vi demonstranter som vill få bort religionen från politiken, å andra sidan har vi grupper som avskyr de lärda, men här har man de lärda, som talar ut för kritikerna av den islamiska republiken.

  Ayatollah Montazei till vänster och Ayatollah Saanei till höger.

35 Responsesso far.

 1. Anna skriver:

  Tycker det är ett sundhetstecken att det finns folk som ifrågasätter regimen. Vet någon högt uppsatt i Iran som inser hur illa ställt det är i landet?

 2. Bahlool skriver:

  Anna alla har rätten att ifrågasätta, folk vet inte alltid vad som försiggår..Att iran har problem är utom all tvivel.

 3. Rasul skriver:

  Salam bahlool bror kolla denna video den bevisar att neda sultan blev inte dödad av basiji

  http://www.youtube.com/watch?v=8lIgRIS6iug&feature=subtivity

 4. Alosh skriver:

  Ayatollah Shariatmadari blev också ifråntagen sin titel när det uppdagades att han konspirerade mot den Islamiska Revolutionen och dess grundare Imam Khomeini(RA).

 5. Bahlool skriver:

  Tack Alosh har du någon engelskspråkig sida som belyser det här? För ayatollah titeln är inte något som har med ens syn på Khomeini eller den islamiska republiken att göra. Det borde den inte heller. Jag stödjer Ayatollah Khomeini, men man måste vara rättvis och följa de regler som gäller inom shiitisk prästerskap.

 6. Anna skriver:

  Ehhhhh, hur kan ni stödja Ayatollah Khomeini??? Om någon borde brinna i helvetet så vore det han. VAD har han gjort som är bra???

 7. Bahlool skriver:

  Inget bra alls, därför vi älskar honom, vi är hjärntvättade 😉

 8. Anna skriver:

  Men helt seriöst, han var ju inte klok, ni skämtar väl???

 9. Bahlool skriver:

  Varöfr Anna? Vad vet du om honom? Han hjälpte ett förtryckt folk, när han dog gick över 10 miljoner i hans gravfölje, så många att militären inte fick tag i hans kropp förrän efter 3 dagar. OM han var så hemsk, varför detta kaos? Än idag är det ett mkt litet fåtal iranier, som avskyr honom utan folk uppskattar honom och hans arbete. Du borde läsa mera om hans liv från lite mer objektiva eller positiva källor…

 10. Anna skriver:

  Jag får väl erkänna att jag inte vet mycket om honom, men jag har läst Marina Nemats bok Fånge i Teheran. Han lät tortera och avrätta barn som inte gjort sig skyldiga till några brott.
  Hjälpte ett förtryckt land, ja kanske, men blev Iran till det bättre då??? Allt som islam gör som är vidrigt, händer i just Iran bland annat. Eller är det ok att avrätta barn för att de är homosexuella??? Piska ihjäl barn för att de äter under ramadan??? Stena kvinnor till döds för att de gjort sig skyldiga till äktenskapsbrott???
  Och varför förbjöd ayatollan allt roligt efter revolutionen??? Musik tex

  Jag är verkligen förbryllad över att människor vill leva på detta viset. Är det såhär ni vill att Sverige ska se ut???

  Alla muslimer är hjärntvättade, i mina ögon knäppa, så jag antar att regimen tvingade alla att sluta upp vid begravningen annars skulle de bli avrättade…

 11. Bahlool skriver:

  Anna för din egen skull, gör det till en vana, att inte tro på allt jag, eller andra säger..Jag råder dig även att alltid kolla in den andra sidan. Jag kan ju sitta här och tala om att jag blivit torterad, misshandlad och illa förtryckt, är det sant? Förtrycka eller hjälpte han befria det från förtryck, Du kan leta efter information om iran i min blogg, miljoner går ut på gatan och stödjer det system som ”förtrycker” dem. Den frihet du gillar, måste inte nödvändigtvis vara den frihet dessa människor eftertraktar..
  Vart har man piskat barn under Ramadan? Bevis tack? Stening har tagits bort från det Iranska rättsystemet..togs bort runt 1 år sedan. De förbjöd inte, musik finns, men man ogillar musik som leder till det vi ser här i väst, där en man snackar om att knulla en kvinna bakifrån, skjuta människor och hur det är att vara en mansgris..om du gillar sånt, är det upp till dig..

  Jag vill att Sverige ska ha lite mera och bättre moral ja. Så alla som inte håller med dig, är hjärntvättade? Kul sätt att se på världen…

 12. Anna skriver:

  Så du menar att författaren Marina Nemat bara hittat på??? Att allt man läser om Iran, alla människor som avrättas, det är inte sant???

  http://www2.amnesty.se/hem.nsf/allaperlandnet19/607CA7E885B955A900257656006C14A5
  http://www2.amnesty.se/hem.nsf/allaperlandnet19/4D587EB31794E5990025760E0055A181
  http://www2.amnesty.se/hem.nsf/allaperlandnet19/8E0C40C44C7B5E70C12575A9007637EC
  http://www2.amnesty.se/hem.nsf/allaperlandnet19/594F6273864E4D08C125754000582476
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article474382.ab

  Jag är av den åsikten att det ALDRIG är rätt med dödsstraff, men Iran tillsammans med Kina, Saudiarabien och USA leder varje år avrättningsstatistiken över flest avrättade medborgare.

  Islam förtrycker människan, speciellt kvinnor, de har inga rättigheter… förstår inte varför inte folk runtom i världen inser vad för skit islam ställt till med. Det är krig i mer eller mindre vartenda land som har islam som religion. Begreppet diplomati finns inte i muslimers vokabulär. Handgripligheter är ungefär detsamma.
  Om islam är så överlägset, hur kommer det sig då att det inte råder harmoni i dessa länder??? Det är väldigt intressant… jag vill inte påstå att det råder full harmoni i detta land heller, men det är ju i alla fall inte demonstrationer där polisen öppnar eld och människor dör.
  Musik som leder till att man knullar en kvinna bakifrån och blir en mansgris… hmmm, ja så kan man ju se det. Man skulle kunna se det som en mänsklig rättighet att få knulla en kvinna bakifrån och lyssna på musik och leva livet. Är man över 15 år får man knulla hur många kvinnor som helst bakifrån, ja, förutsatt att kvinnan är med på det. Däremot så ansåg ju er idol då, ayatollan, att en flicka är redo att gifta sig när hon får sin första menstruation, det vore bra att hon har den i sin makes hem istället för i sin fars hem.
  Säg mig, hur många flickor tror du villigt särar på benen i den åldern med de pedofiläckel hennes föräldrar valt ut som ska våldta henne om och om igen??? Tror knappast någon flicka villigt putar med baken för att bli tagen bakifrån i den sitsen, vad tror du???
  Då kan man ju börja undra hur farligt det är med att lyssna på musik som leder till katastrofala handlingar som du nämnt innan…

  Skulle det vara värre än all skit som muslimer ställer till med??? Terroristhandlingar, självmordsbombare, gruppvåldtäkter, hedersmord, barngiften, könsstympningar??? Listan kan göras hur lång som helst…

  Är du medveten om att en STOOOOOR procent invandrare står för brottstatistiken i detta land??? Sorgligt men sant. Vilka är det som kastar stenar på räddningstjänsten??? Vilka är det som sitter hemma och planerar terrordåd???
  Vi skulle få ett bättre samhälle om alla de as som kommer hit och begår brott skickas tillbaka där de kom ifrån… och ja, det borde vara MYCKET hårdare straff på vissa saker, tex hedersmord, iscensatt könsstympning, halalslakt utan bedövning, bortgifte av minderårigt barn, våldtäkter mm

 13. Bahlool skriver:

  Läste lite om de länkar du gav jmig och det kommer fram rätt bra att lagen är på ett visst sätt och att man här har folk som inte följer lagen. Jag säger inte att sånt inte finns, jag säger att sånt finns lite överallt. Vi har här i Sverige, en regering som skickade iväg människor till tortyr och ville inte en stå för det och man ville inte ens ge dem skydd när de släpptes från tortyrens Egypten. Vi har folk som kickas ut, på misstanke om terrorism, även om de är oskyldiga och inte blivit dömda. Vi har på guantanamo människor som suttit utan att vara anklagade eller dömda eller fått se en domare, i över 7 år. Vi har även våld i väst osv. Så nej, Iran är inte perfekt, det är inget system och inget land.
  Jag är för dödsstraff, så är runt 44% av svenskarna.

  Islam förtrycker människan, speciellt kvinnor, de har inga rättigheter… förstår inte varför inte folk runtom i världen inser vad för skit islam ställt till med. Det är krig i mer eller mindre vartenda land som har islam som religion. Begreppet diplomati finns inte i muslimers vokabulär. Handgripligheter är ungefär detsamma.
  Om islam är så överlägset, hur kommer det sig då att det inte råder harmoni i dessa länder??? Det är väldigt intressant… jag vill inte påstå att det råder full harmoni i detta land heller, men det är ju i alla fall inte demonstrationer där polisen öppnar eld och människor dör.

  Fel. Islam ger kvinnor och män rättigheter, jag kan rekommendera lite böcker om ämnet, men islam menar att man har olika rättigheter och olika skyldigheter till båda två grupper. Så vem skyller du USAs krig på? Vem skyller du kriget på Sri lanka på? Fillippinerna? Etiopien? Nej, du verkar inte se sammanhangen och du vill gärna ge islam skulden för att du inte vet bättre, tyvärr.
  Dessa människor som du menar demonstrerar, bränner upp, misshandlar och angriper polisen, vi har många fall i Sverige, där man beskjutit sådana individer här med, titta på upploppen i göteborg.

  Musik som leder till att man knullar en kvinna bakifrån och blir en mansgris… hmmm, ja så kan man ju se det. Man skulle kunna se det som en mänsklig rättighet att få knulla en kvinna bakifrån och lyssna på musik och leva livet. Är man över 15 år får man knulla hur många kvinnor som helst bakifrån, ja, förutsatt att kvinnan är med på det. Däremot så ansåg ju er idol då, ayatollan, att en flicka är redo att gifta sig när hon får sin första menstruation, det vore bra att hon har den i sin makes hem istället för i sin fars hem.

  Suck..Ja du har rätt i allt 😉

 14. Anna skriver:

  Inget land är perfekt, men i ärlighetens namn, om vi ska tex rikta in oss på mänskliga rättigheter… du kan under inga som helst omständigheter jämföra Iran med USA.

  Till USAs nackdel när det kommer till dödsstraff har 22 ungdomsbrottslingar avrättats sen återinförandet av dödsstraffet 1977, MEN, och ett stort jävla MEN, ingen har avrättats för sin sexuella läggning, eller för att ha varit otrogen eller begått äktenskapsbrott.
  Det handlar, som alltid i USA, om capital murder, dvs mord tillsammans med ett annat brott, tex rån.
  Sen om någon av dessa varit oskyldiga vet jag inte, USA är inte pigga på att lämna ut detaljer om justitiemord.
  Dödsstraff är mest avskyvärda att göra mot en annan människa, enligt mig. Det är den värsta formen av tortyr och kränker rätten till liv.

  Säg mig, varför har man de mest barbariska avrättningsmetoder i muslimska länder??? Och varför sköts Delara Darabis avrättning upp???
  Jo, offrets anhöriga ville inte bevittna hängningen, och då kan man ju givetvis inte genomföra den heller.

  Titta på dessa mysiga bilder

  http://frianyheter.files.wordpress.com/2008/09/iransk-hangning.jpg?w=300&h=226
  http://3.bp.blogspot.com/_7rfiyAZWhAU/SItjNW7IMGI/AAAAAAAABh0/C9l0Z4IHl7c/s400/hangingL_468x318.jpg
  http://2.bp.blogspot.com/_7rfiyAZWhAU/SsmFsyozjKI/AAAAAAAADfw/-ihsE2f1hrs/s400/Iran03.jpg
  http://dissidentvoice.org/Aug05/Iran-Hanging.jpg

  Det är ju så himla mysigt och trevligt med stora lastbilar med lyftkran som används i Iran vid avrättningar. Att det sen sker offentligt är ju bara bättre.

  USA har gjort sig skyldiga till en jäkla massa vidrigheter, och om jag inte minns fel har jag tidigare skrivit i denna blogg angående 11 september, goes around comes around. MEN – detta inlägg handlar om hur Iran blev under ledning av ayatolla Khomeini och hur det ser ut idag.

  Det är lustigt, så fort man ifrågasätter islam, så tar ni muslimer upp en massa saker i jämförelser, tex att Sverige avvisade tre män i Egypten. Det är hemskt, jag säger inte emot, men det handlar om tre personer.
  Hur många människor har Khomeini skickat i döden???
  Det finns inget att jämföra med. Det är förvånande att det finns folk som försvarar en sådan usel människa.

  Det finns massor med människor som är usla, bla Bush, men detta inlägg handlar inte om Bush.

  Varför försvara ett sådant praktarsle som Khomeini???

 15. Bahlool skriver:

  Så Iran ska bara döma folk till döden, som passar in på dina värderingar? Eller juste, du är emot dödsstraff, så Iran, ska lyda dig och dina värderingar och inte anklaga någon eller ställa någon till rätta för brott de begått mot landets seder och bruk? I väst anser vi att pedofileri är ett brott, i muslismka länder anser man att homosexuella är brottslingar..

 16. Anna skriver:

  Du menar på fullt allvar att man ska avrättas för att man är homosexuell??? Pedofili är ett jävla brott, och dessutom et vidrigt sådant…

  Om allt vore så bra i Iran, varför bor du här???

  År 2010 borde INGET land ha dödsstraff…men tyvärr ser det inte ut så.

 17. Bahlool skriver:

  Lol..så du menar det du anser är ett ”vidrigt brott” ska bestraffas, men om någon anser något annat för att vara ett ”vidrigt” brott, då ifrågasätter du det? Wow..
  Jag tycker om Sydamerika och Thailand också, inte bor jag där. Så vi ska alla flytta dit vi tycker är bättre? Jag har mina företag här, min familj, mina vänner, varför skulle jag flytta? Wow igen..

 18. Anna skriver:

  Dödsstraff är aldrig befogat, om du frågar mig. Jag har svårt att få det till ett brott, kärlek mellan två människor, oavsett kön.

  Nej, du behöver inte flytta, men eftersom du har åsikter om hur det är i Sverige och att du uppenbarligen tycker det är bra i Iran, ja då tänkte jag att du kunde flytta dit.

  Vad skulle du göra om du satt på ett fik, bio eller någon annanstans och framför dig sitter två män som kysser varandra??? Skulle du ingripa och slå ner dem???
  Vad skulle du göra om du gick på en gata och en flicka på åtta år blev våldtagen av en man på 45 år och skägg??? Hade du gått förbi och låtsats som du inget sett???

 19. Musa skriver:

  Anna, jmfr hur många människors död Iran och USA är ansvariga för så ska du se ifall USA bryr sig om mänskliga rättigheter,,,
  Vem bryr sig om USAs syn på homosexuella, när dom för tillfället är ansvariga för över 1 miljon oskyldiga irakiers död, då räknar jag inte med andra konflikters offer som dom är ansvariga för…

 20. Bahlool skriver:

  Nope, jag bor här och tar mig rätten att både hylla och kritisera landet, folket, lagarna, människorna, på samma sätt som du tar dig rätten att kritisera andra länder, kulturera och lagar.
  Lol varför skulle jag angripa folk som kyssas? Har homosexuella vänner, jag har kunder som är bögar osv. Lol, det bor runt 500 000 muslimer i Sverige, enlgit dig så ränner alla runt och slår homosexuella? hmm…
  Vad jag skulle göra om någon blir skadad beror på, sist jag la mig i för att stoppa ett brott, förlorade jag nästan synen..

 21. Anna skriver:

  Sverige är ett fritt land, här råder yttrandefrihet och allt…

  Jag tar mig rätten att kritisera en människa som i mina ögon är fan själv, som har begått fruktansvärda saker mot mänskligheten, samma med Saddam Hussein och några till.

  Hade du skrivit om kronprinsessan Victoria hade ingen blivit upprörd, jo, kanske någon som hade börjat gnälla om att prinsessorna använder allt för mycket av apanaget till dyra väskor, för hon är en fin människa. Hon respekterar alla andra och är mycket inriktad på välgörenhet. Bryr sig om de som inte har det lika bra som hon själv.

  Du anser ju att det är ett brott att vara homosexuell, därför frågade jag. För ser jag ett brott så gör jag något åt det, ringer polisen eller annat. Och eftersom det är helt ok för muslimer att gifta sig med barn, borde ju inte det då i dina ögon vara ett brott om en liten flicka blev våldtagen…

 22. Bahlool skriver:

  Som sagt, du vet inget om honom förrutom det du hört av hans motståndare 😉
  Rofl, Anna …
  Det är ett brott enligt islam att ligga med djur, här i Sverige är det inget brott, menar du att jag ska bryta mot svensk lag och angripa dem som gör det? …Jag är muslim och följer de lagar som finns i landet, så länge de inte bryter mot min övertygelse. Det är ett konstigt resonemang du kör med, att du förväntar dig att vi muslimer ska bryta mot landets lagar för att vi ogillar vissa saker i samhället..

 23. Anna skriver:

  Musa – jag försvarar inte USA, jag tycker det också är ett praktarsle till land. Jag har sett på insidan hur de behandlar sina fångar. Det är inte vackert kan jag lova.

  Det finns ingen vinnare i ett krig, så jag vet inte varför egentligen… det var bra att Saddam störtades, men sen??? Det är ju för fan samma skit nu som innan… jag har inget svar på det.

 24. Anna skriver:

  Det är för mig också konstigt att det inte är straffbart med tidelag här. Har du sprungit på någon här i Sverige på en gata som håller på för fullt???

  Jag tror det är du som kör konstiga resonemang, jag har inte bett dig bryta mot svenska lagar, jag tog bara ett exempel på två saker som är brott i Iran och brott i Sverige, och hoppades att du skulle fatta hur jag menade, men det verkar inte som du gjorde det.

  Så du förnekar att ayatollan ska ha gjort sig skyldig till all skit??? Inga avrättades, inga torterades??? Allt var bara frid och fröjd eller???

 25. Musa skriver:

  Du skrev ju att USA respekterar mänskliga rättigheter mer än Iran och skrev att homosexuella inte dödas där iaf, men vem bryr sig om hur dom behandlar homosexuella när dom är inblandade i så mkt krig o död`?

  Du ska förresten veta att muslimer måste respektera lagarna i det landet dom immigrerar till, så oroa dig inte vi planerar inte o ta lagen i egna händer.,

 26. Bahlool skriver:

  Vadå då kan vi vända på frågan, hur ofta har du sett en skäggig man våldta små flickor på en gata?
  Nah du kör konstiga jämförelse, du vill att jag ska tillämpa persisk lag i Sverige? Att du inte klarar av att belysa frågor ordentligt är det inte mitt problem. Ologiskt..

 27. Anna skriver:

  Musa – Jag skrev att USA respekterar de mänskliga rättigheterna bättre än Iran. Ska nu ett land ha dödsstraff och jag måste ta ställning, så tycker jag nog att Ted Bundy och Charles Starkweather gjort sig skyldiga till fan så mycket värre brott än vad två tonåringar som älskade varandra gjort. Jag kan inte för mitt liv förstå hur religionen islam kan få homosexualitet och sexualbrott till något som ska straffas med döden

  Det är allt många muslimer som inte anpassar sig till Sveriges lagar, på samma sätt som det är svenskar. Det är ju lite lustigt att du skriver att jag inte ska oroa mig, för det är det enda muslimer säger, hur de ska ta över hela världen, hur Allah sagt att ni ska segra mm.

  Bahlool – Jag har som tur är inte behövt se detta vidriga exempel då en liten flicka blir våldtagen av en skäggig man. Men det händer ju varje dag i muslimska länder, kanske inte att det sker på en gata, men alla barnbrudar som gifts bort…

  Jag kör inga konstiga jämförelser, det är tydligen så att du inte fattar varför jag tar en situation som är ok för mig, men inte för dig, bögar som kysser varandra. Och en situation som inte är ok för mig, våldtäkt av ett barn, men som är ok för dig.

 28. Bahlool skriver:

  Loooooooooooool..wow Anna. Sen när är våldtäkt av ett barn ok för mig? Suck…fina argument du kör med 😉
  Klart USa respekterar de mänskliga rättigheterna bättre än Iran..såg vi på Guantanamo, i Abu Ghraib. vi såg det i fångtransporter, tortyrer och i massmord. Vi såg det i angreppskrig. Ja, du är rolig idag 😉

 29. Anna skriver:

  Oki, kanske jag uttryckte mig luddigt, jag menar givetvis att det är ok i islam och för muslimer med barnäktenskap. Jag får väl hoppas att du respekterat Sveriges lagar när det kommer till äktenskap och gift dig med en kvinna på över 18 år. Eller vad vet jag, du kanske bara är 17 år eller nått, jag har ingen koll. Tvivlar väl dock på att en 17 åring har flera företag, men en del ligger i, redan från början liksom… inget ont i det.

  Du vet i krig är allt tillåtet. Jordens historia har alltid innefattat krig och inget land är det andra bättre. Sverige har också en blodig historia om man tittar bakåt.
  Jag säger inte att det är ok i krig, och jag har sagt det innan och säger det igen, USA är ett praktarsle till land. Jag försvarar det inte på något vis.

  Har du hört talas om Zahra Kazemi???

 30. Bahlool skriver:

  Säg mig anna, tycker du inte det är konstigt att man tillåter folk att knulla innan 18, men inte att de gifter sig innan 18?

 31. Anna skriver:

  Nej, jag tycker faktiskt att var och en får bestämma hur gamal man är när man börjar med sånt, men givetvis av egen FRI vilja.
  Du menar alltså att man måste vara gift för att få pippa??? Det där k-ordet låter hemskt faktiskt…

  Tycker inte att man är mogen för att ta ett sådant beslut när man är 18 år, att gifta sig. Men där ser vi olika…

 32. Bahlool skriver:

  Japp jag anser att giftermål är ett bra skydd mot sjukdomar, problem (allt pippande stör avsevärt)
  Men du tycker man är mogen nog at tta ett beslut om att ha sex, att kanske få barn? Att kanske göra abort?

 33. Anna skriver:

  Snälla, du har min mail, kan vi inte fortsätta detta på msn??? Det är mycket underhållande.

  Det finns ju faktiskt något annars som heter preventivmedel, t ex kondom, som också skyddar mot sjukdommar. Gud gjorde oss till sexuella varelser, så då borde det ju vara ritt fram, tycker jag…

  Abort är BRA, men det ska finnas en jäkligt bra anledning till det…

 34. Bahlool skriver:

  Tycker inte det här ger mig så mkt faktiskt 😉 Du är respektlös mot saker jag tycker är värda att respektera, då kan man ju knappast ha en vettig diskussion? Grunden till att man gifter sig vid 18 års ålder, är att samhället vill förstöra kärnfamiljen, därför vi har så mkt kvinnor och tjejer som mår dåligt, därför vi har så mkt otrohet, därför vi har så många barn som ränner runt sent på nätterna. Vad är det för fel att man gifter sig yngre? Om jag är 15 och vill gifta mig, varför inte? Borde det inte vara mitt val? Min rättighet?

  ska sova, upp om några timmar för att jobba
  wsalam 🙂

 35. Anna skriver:

  Okioki, jag tycker om att diskutera med folk som har en annan åsikt än vad jag själv har. Om jag är respektlös mot dig, så är det inte för att jag har gjort mig till. Varför jag har andra åsikter än dig själv är för att mycket inom din religion baseras på förtryck, det är kränkningar av de mänskliga rättigheterna mm.

  Jag frågade min mamma en gång om hon äger mig, nej sa hon, du äger dig själv.
  Många val en människa ska fatta, t ex barn, familj, äktenskap mm, ska fattas av den individuella personen, inte av någon annan. Är det så svårt för er muslimer att förstå när vi ickemuslimer reagerar mot allt ni har för er.
  Varför får inte barnet själv bestämma om de ska omskäras, varför får inte flickan själv bestämma vem hon ska gifta sig med.

  Det är detta jag vänder mig emot. Dessutom anser jag att Gud har skapat oss, evolutionen, och endast han kan ta vårt liv. Det är inte rätt med dödsstraff, och speciellt inte för ett brott som inte är ett brott.

  Jag får tacka för uppmärksamheten och önska dig en god natt, trevlig helg och allt annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up