Press "Enter" to skip to content

Striden om Allah

Kyrkor angrips i gudstvist i Malaysia – DN.se.

Jag har ofta belyst wahabiter, muslimer och även shiiter, som betett eller uttryckt sig illa. I dagarna var jag lite upptagen och ville inte ta upp detta, men det verkar ha eskalerat.

I Malaysia, ett land som blev muslimskt genom kontakten med muslimska handelsmän och som sen dess varit rätt öppet och fredligt, har det blossat upp en större strid om ordet Allah. Ordet Allah står för Gud, det används i mellanöstern av de olika kristna grupperna, av muslimerna och av religioner som inte är besläktade med islam på något vis. Det sägs att även före islams ankomst, så användes ordet för just Gud.

Vi som muslimer anser att islam och kristendomen och judendomen är en och samma tro, att det är en och samma Gud. När man tänker på dessa människor som angriper kristna och som förstör kyrkor, för att de ogillar att de kristna använder ordet Allah för Gud, då kan man bara tänka på de profetior och de hadith från Profeten Muhammeds (saw) tid. I korta ordalag så sade Han, det skall komma en tid, då man bara är muslim till namnet.

Vi är bara muslimer till namnet, där vi bråkar om vem som får använda ordet Allah, medan våra syskon mördas i Afghanistan, Irak och Gaza. Det påminner även om den tid då muslimerna ledde världen, allt det förändrades för att de muslimska lärda började bry sig mera om hur saker och ting såg ut, än att bry sig om att utveckla och förbättra dem. Det är därför vi idag ser islamofober komma undan med sina angrepp på oss, för vi bråkar om vem som får säga Allah.  Folk är sysslolösa, de har inget bättre för sig och bråkar om sådana petitesser. Genant. Jag som muslim borde vara stolt över att fler erkänner den enda Guden, inte bråka med dem…

59 Comments

 1. Danne
  Danne 17 januari 2010

  Så då erkänner du att islam tvärbromsar utvecklingen?
  Ingen produkt jag ser idag kommer iaf från arabländerna.
  Det enda MÖ har är olja. Olja som blir till bensin till motorer väst uppfunnit pumpas upp med pumpar väst byggt. Vad är arabernas stolthet?

  Enstaka klaner har lagt beslag på oljefält i MÖ så att enstaka shejker kan röva bort folkets naturresurser och köpa bilar av guld och helikoptrar täckta av diamanter. Låter som ett riktigt rättvist system. Så fungerar dom enda någorlunda fungerande länderna i MÖ.

  Och vilken reaktion fick bönderna som behandlade grisar dåligt? Dom fick så mycket skit att dom knappt visste hur dom skulle sitta.

  Ingen normal svensk försvarar tidelag eller skadeskjutning och kolven dödar djuret snabbare än att skära halsen av ett djur. Med blodet sprutande har djuret någon minuts dödsångest att se fram emot. Det har dom inte med kolv. Det går på fraktionen av en sekund. Ändå vill muslimer tortera djuren TROTS att kolven uppfunnits.
  Hur vet du att djur inte lider när man skär halsen av dom?
  Det är inte det intrycket jag får när jag sett muslimer halshugga fångar. Dom offrena har minnsan lidit. Ett experiment under franska revolutionen visade att huvudet har medvetande ca 15 sekunder efter att det separerats helt från kroppen.
  Du har fel helt enkelt. Detta ska inte vara tillåtet.

  Jag stödjer absolut din fria rätt att skriva vad du vill. Tvärtemot din religion. Jag tål absolut att läsa det du skriver.
  Alla i väst ska ha rätten att visa vilken komplett idiot dom är utan att få fatwor på sig. SD får fler röster just för att du finns och uttrycker dig. Det är kanon! Fortsätt gärna.

  Ja det stämmer, vill du misshandla dina döttrar och åker utomlands för att göra det är det helt rätt att döma dig för det här i Sverige. Är du svensk medborgare så lyder du under svensk lag. Passar det inte finns det ju andra länder. Vi dömer även svenska soldater som använt övervåld under utlands-tjänstegöring samt svenska pedofiler som köpt barn utomlands. Menar du att det är något dåligt?

  Om det är västs fel att MÖ ser ut som skit och bara vill döda muslimer, hur kommer det sig att ni flyr hit? Varför flyr ni inte till ett muslimskt land? Varför Åka till “fienden” enligt dig?
  Och nu är du där och projicerar igen. Allt i MÖ är västs fel enligt dig. Menar du att islam inte alls har en skuld i det hela? Att shia dödar sunni etc. Är det bara en slump? Inget religiöst? Att egypterna dödar kopter? Att kyrkor bränns av muslimer i Malaysia?
  Och om väst gör allt skit i MÖ, vad gör islam för gott?

  Om det inte finns ett enda muslimskt land med fungerande demokrati så bör muslimer helt riktigt inte komma med samhällstips.
  Jag väntar tex fortfarande på svaret angående vilka fördelar islam har för Sverige. Kan du nämna några? Jag kommer inte på något.
  Hjälp till här nu och sprid din kunskap.

  Jag kommer från ett gammalt Sovjetstyrt kommunistland i östeuropa. Mer än så behöver du inte veta.

  Vad gör en människa till ickemuslim? Definiera gärna.

 2. Bahlool
  Bahlool 17 januari 2010

  SD får röstar för att de som röstar på dem är som du, oinsatta och ointresserade av sanningen. Så låt folk rösta på dem, vi vet ju hur det gick för Ny Demokrati sist.

  Ja det stämmer, vill du misshandla dina döttrar och åker utomlands för att göra det är det helt rätt att döma dig för det här i Sverige. Är du svensk medborgare så lyder du under svensk lag. Passar det inte finns det ju andra länder. Vi dömer även svenska soldater som använt övervåld under utlands-tjänstegöring samt svenska pedofiler som köpt barn utomlands. Menar du att det är något dåligt?

  Looooooooooooooool..trodde inte du skulle falla i den fällan. Nope om det är dåligt eller bra spelar ingen roll, men du och Sverige och USA och andra västliga stater, tar sig rätten att döma människor, som begått brott utomlands. Sedan ifrågasätter du varför muslimer dömer folk till döden för brott begångna mot muslimska lagar? Ser du verkligen inte likheten?
  Resten av snacket är det vi har talat om förut, och leder ingenstans.
  Du vill inte svara på din härkomst och sen förväntar du dig svar? Du är verkligen rolig..sen sluta sätta in ord i min mun eller anklaga mig för att ha sagt saker som jag inte gjort, vet att det är den politiken dina vänner i SD hjärntvättat dig med, men pleaseeee?

 3. Bo Andersson
  Bo Andersson 18 januari 2010

  Danne
  Tack och lov så är inte Bahlool inte represantiv för islam. För de flesta muslimerna i Sverige är sekulära muslimer och har ett förhållande till religion som svensken i gemen. Bahlool representerar bara den mindre klick som skulle kunna liknas med Pingsrörelsen i Sverige. Hade du låtit en pingstvän tala om kristendom så skulle du också kunnat få fram nästan lika tokiga saker.

  Bahlool
  Det är tillåtet att häda religion i Sverige utan att frukta för sitt liv detta pga vi lever i en DEMOKRATI. Det är kanske jobbigt att acceptera (för dig och dina medbröder) men det är det priset man får betala för att ha sina mänskliga rättigheter (i ditt fall- rätten att utöva din religion).
  Att följa demokratins spelregler är knappast att vara någon husneger och skulle det vara så – isåfall är vi ALLA husnegrar (för att använder din taskiga termologi).

 4. Bo Andersson
  Bo Andersson 18 januari 2010

  Ett tillägg:
  Ang lagar utomlands kontra hemmaplan. I Sverige gäller svenska lagar inte islams. De exempel du tar upp att vi väst dömmer mäniskor som begår brott i utlandet är alltid brott som också är brott i det aktuella landet. Skillnaden ligger i att det är HANDLINGAR, offtast övergrepp av något slag, medan islams lagar utgår från YTTRANDEN (tal,skrift och bilder), och detta är inte olagligt i Sverige.

 5. Danne
  Danne 18 januari 2010

  Jag ser bara en förvirrad människa som inte kan svara på frågor om sin egen religion. Och nej, det finns inget i ditt resonemang om lagar utomlands som är förståeligt. Är det samma sak att muslimer dömer andra till döden som att svenska brottslingar blir dömda för brott dom begått utomlands?

  Med vilken rätt dömer muslimer SVENSKAR till döden som SVENSKEN begått i SVERRIGE? SVERIGE dömer SVENSKAR som begått brott utomlands. Motsvarande vore att Iran dömer en iransk medborgare vid hemkomst då denne begått brott i Sverige under iransk lag. DET ÄR MOTSVARIGHETEN!

  Jag har min fulla rätt att rösta på vem som helst. Jag ser inget bra som kommer från MÖ eller islam. Inte ens du kan svara på vilka fördelar islam kommit med till Sverige. Jag har ställt den frågan två gånger utan svar. Har ni verkligen inget att komma med?

  Får jag fråga vad mitt ursprungsland har att göra med vår debatt?

  Din logik haltar, du kan inte svara på frågor, du går till personangrepp, du lägger åsikter i andras munnar och blir arg när andra gör det med dig, du har en överlägsen attityd och du argumenterar nästan enbart med känslor. Det märks verkligen att du är ung. Din ödmjukhet kommer nog med åren får man hoppas.

  Så till frågan igen, vad gör en till ickemuslim? Jag väntar svar på även denna fråga. Denna är relevant till motsats till mitt hemland. Vi talar ju som sagt om islam.

 6. Bahlool
  Bahlool 18 januari 2010

  Lol Bo, därför som man dömt människor för att ha förnekat judeutrotningen i tex Tyskland, även när de inte är medborgare där eller befunnits där 😉 Din demokrati verkar ha sina brister. Bara för att du anser något vara ett brott, betyder inte att hela världen ska följa ditt exempel. Som sagt jag finner det rätt märkligt hur mycket hyckleri det finns bland er islamofober. Men jag förstår er rädsla, allt fler som blir muslimer, allt fler som tröttnar på ert skitsnack…;)

 7. Bahlool
  Bahlool 18 januari 2010

  Danne vad du ser spelar väl knappast roll? Jag har svarat på alla dina frågor, men att du undviker frågor själv visar på vilken nivå du ligger. De som dömdes för brott utomlands av svenska staten var inte svenska medborgare. Ta reda på fakta nästa gång innan du öppnar käften. Du får inga fler svar på dina frågor 😉 Svara på folks frågor, så får du svar på dina, jag vet inte vad din mamma lärt dig, men vi lever inte i en värld där du ställer samma frågor om och om och om igen och ska förvänta dig slippa svara på andras frågor. Som sagt, mkt dum och okunnig människa, såg jag redan från första början, värsta är ju att sådana som dig tror sig vara smarta..det är skrämmande med vår utbildning här i Sverige, att såna som dig ska få yttra sig fritt..brrrr..fruktansvärt..
  ps dumbass, vi talar om striden om Allah, inte om vad som gör en ickemuslim eller ej (för att köra samma tricks som ditt snack om ditt hemland). Varför kom du till Sverige? Du verkar ju inte gilla vår frihet och den religionsfrihet vi har 😉

 8. Danne
  Danne 18 januari 2010

  Det är högst motbjudande hur du kallar folk som inte håller med dig för “islamofober”. Är det så du debatterar med folk?
  Lite ödmjukhet hade inte skadat då du faktiskt inte är torr bakom öronen än din lilla lunarstorm-muslim.

  Jag tycker att folk ska få tro på vad dom vill, men jag vill förbjuda sekter som slänger döttrar från balkonger, plågar ihjäl djur, gifter bort sina barn, tvingar kvinnor att bära bordsdukar, könsstympar flickor, tvingar mig till att respektera låtsaskompisar, låser in sina döttrar, kallar svenska kvinnor för horor, hotar mig med våld, leder våldtäktsligan, etc. Då är det dags att sätta stop för den. Religionsfrihet omfattar inte rätten att göra detta mot andra. Kan du inte respekterar våra regler och seder så får du hitta ett annat land.

  Jag svarar på dina frågor som är relevanta. Vart jag bor, äter, heter, kommer ifrån, etc är inte relevanta för denna debatt om islam.

  Du menar vår(!) frihet. Din religions länder har ingen sådan frihet. Skrattretande att du säger att denna frihet är er. Åk till palestina och försök åberopa religionsfrihet.

  Jag tycker att det är patetiskt att du inte ens kan svara på basala frågor om din egen religion. Den religion du påstår att du tillhör. Spring iväg och fråga pappa. Han kanske kan hjälpa dig.

 9. Bahlool
  Bahlool 18 januari 2010

  HAhaha inte torr..vad vet du om min ålder 😉 När en idiot beter sig som en idiot, talar som en idiot och klär sig som en idiot, då är han en idiot..så jag beklagar att sanningen sårar 🙁
  Ja, det är hela sekter som slänger döttrar från balkonger..alltså läser du vad du skriver? Så alla muslimer är en hel stor sekt..lol Du är fan blåst. Säg till din vän R, att ni psykopater, borde ta era mediciner istället för att smutsa ner min blogg, jag blir dummare ju mera jag talar med er.
  Det är du som borde åka härifrån, du verkar ogilla våra lagar som tillåter oss att ha religionsfrihet, så åk hem till ditt kommunistland och få det överstökat..Nu vet jag varför jag avskyr EU som tillåter fattigt patrask in i vårt kära Sverige..brrrr..Nah jag föredrar att fråga din mamma, hon är mkt närmare mig 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *