Press "Enter" to skip to content

Sunniislamisk kunskap online

Islamic Online University.

En bra sunnimuslimsk utbildningshemsida. Jag råder alla som är intresserade av sunniislam att besöka denna sida, då jag förstått av Tasnim, att det är gratis. Man läser om fiqh och bön, och får sen göra lite uppgifter.

Oum Israa gav mig den här länken, jag var på den något år sedan och gillade dess utformning. Det är även den ett utbildningsforum för sunnimuslimer och dem som är intresserade av Ahlul Sunnah.

http://www.sunnipath.com/Academy/Online/

12 Comments

 1. Oum Isra'a
  Oum Isra'a 10 januari 2010

  Bismi Allah

  Personligen rekommenderar jag Sunnipath – http://www.SunniPath.com/Academy/Online/ – eftersom de är mer mot det mjuka, traditionella hållet; fler lärare större varitation mer öppenhet. Islamic Online University som jag ser det, erbjuder kunskap mest från Abu Ameena Bilal Philips, en man med ma’sha’Allah mycket kunskap och vars namn av och till hamnar på olika salafisidors “svarta lista” över sk. “vilseledande individer”.

  Man måste fundera noga på detta med kunskap och var man hämtar in den ifrån, samt hur man värderar den. För att få sig en fil. kand, är många redo att sätta sig i skuld på närmre en halv miljon. För att lära sig ett språk är de flesta villiga att handla böcker och betala minst tusen kronor till en kursverksamhet.

  Men när det kommer till arabiska och islamisk kunskap….ska den helst vara gratis, med invändningen att det är helig kunskap som inte ska säljas. Intressant. Hur ska man då göra med teologiutbildningarna; islamologiutbildningarna och arabiskakurserna?

  Och…eftersom mångas dröm är att bli sheykh eller sheykha 🙂 ….vad ska man leva på efter alla studierna? Vi har tyvärr inte den traditionen hos oss, att om vi är lärda så har vi en risskål som vi går runt och ber folk lägga mat i åt oss, i utbyte mot en bön…

 2. Bahlool
  Bahlool 10 januari 2010

  Salam Oum Israa, så jävla bra skrivet!!

 3. Z
  Z 10 januari 2010

  Intressant sida. En fråga jag har, varför bry sig om vad andra anser om en? Är det inte upp till Allah att bedöma om jag tex är muslim eller kafir? Om en wahib säger att jag är kafir, varför bör jag bry mig? Borde de inte bry sig lite mer om sig själva och sin själ?

 4. mariam
  mariam 10 januari 2010

  hahahahahah vilken mobbare du är amoo:D va ska ja göra om du e efterbliven, kolla yani titta,se.

 5. Bahlool
  Bahlool 10 januari 2010

  JO klart Z, förr tog manåt sig när någon kallade ens mor för något, nu vet man ju att ens mor inte är en dålig kvinna, så varför bry sig..

 6. Z
  Z 10 januari 2010

  Jo det kan jag förstå, som bekanta till mig som blir ledsna för de kallats för horor och slampor, man frågar “är du det då”, när de säger nej så blir svaret, “varför då bry sig”? Det är en del i jihad mot ens nafs, att bry sig betyder att man förlorar striden om ens själ, att man inte alls bryr sig visar på mognad. Om någon anser mig vara det ena eller det andra, och? Jag bryr mig mer då vad Allah anser om mig och vilken niyya jag har mot Gud..

 7. Tasnim
  Tasnim 10 januari 2010

  Vill bara flika in att kursen jag tar nu pa IOU, fiqh om salaah, klart och tydligt ger de olika skolornas asikter med deras bevis, masha’Allah. Dvs, de ger en översikt, och är saklart inte för att man ska bli färdigbakad sheykha..;-)
  Kurserna skiljer sig en aning at tror jag, de pa sunnipath (en & annan kurs där skulle jag nog gärna ta om planboken en dag tillater) verkar mer riktade mot andlighet, själen och liksom islam för vardagen, medans gratiskurserna pa IOU är lite mer at fiqh-hallet. Givetvis är det ju bara min uppfattning och den kan ju vara fel saklart. Men med hal i fickorna uppskattar jag verkligen att dessa gratis kurser finns, för det känns mycket bättre att ga igenom t ex en fiqh-bok “med” en sheykh än att sitta och plocka och ha sig fran olika (mer eller mindre okända) hemsidor..:-D

 8. Musa
  Musa 10 januari 2010

  Finns det ngt sånt för jaafari fiqh ? ? ?

 9. Oum Isra'a
  Oum Isra'a 10 januari 2010

  Bismi Allah

  Kära syster Tasnim;

  Jag menade absolut inte att såra dig!! Om det var det jag gjorde! Så klart är det bra att det finns gratisalternativ om man behöver ta dem till sig! Ett litet tips däremot; Sunnipath ändrar sina kurspriser efter vilket land du bor i, dvs om ditt land är ett land vars folk inte tjänar mycket, så tar de inte heller mycket för kurserna. Det ser man när man anmäler sig, alt. så kan man maila och fråga dem (om man inte vill fylla i ett ansökningsformulär!). Ett till tips: man kan ansöka om “financial aid” dvs få stipendier via Sunnipath.

  Bara lite tips. Khayr in sha’Allah. Och hundra miljoner gånger förlåt om jag sårat dig!

  Salaam alaykum,

  Oum Isra’a

 10. Tasnim
  Tasnim 10 januari 2010

  Neej Oum Isra’a, inte vart jag sarad! 🙂 Jag ville bara förtydliga litegrann vad det är för typ av kurser. Inte behöver du be om förlatelse! Det är isafall jag som ber om ursäkt ifall jag skrev pa ett sätt som fick det att verka som om jag tog illa vid mig. Ibland kan det ju bli lite annorlunda skrivet än det var tänkt.. 😉

 11. Bahlool
  Bahlool 10 januari 2010

  mkt ursäktande här :_P

 12. Oum Isra'a
  Oum Isra'a 10 januari 2010

  Bismi Allah

  Bahlool; yep. Det är så adabigt att det nyper till i örsnibbarna på en 😀

  Musa: i en perfekt värld borde Jafari fiqh varit med där. När jag först hittade hemsidan fanns där bara en fiqh, minns inte om Hanafi eller Shafi’i var först ut på Sunnipath. Sedan utökades det till två fiqh-inriktningar, och nytt för i år är att det finns en lärd som har kunskap nog att lära ut Maliki fiqh. Det ska bli intressant att se vilka madha’ib som kommer läras ut där i framtiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *