Press "Enter" to skip to content

När lögn blir till sanning – Parvin Ardalan

Folkets motstånd växer i Iran – DN.se.

Dagens Nyheter har en framträdande roll i att bekämpa Iran och i att bekämpa islam. Jag har läst deras nyhetssajt i några år nu och jag ser dagliga artiklar som belyser hur hemska muslimerna är eller hur hemska de iranier är som stödjer regeringen. Idag var det alltså inte något som förvånade mig när jag såg Parvin Ardalan komma till tals. Denna dam fick något Olof Palmepris för sin kamp för jämställdhet.

I sin text försöker hon med olika härskartekniker att sprida fler lögner, fler myter, myter som till slut får ett eget litet liv och som svartmålar de miljoner, som stödjer regeringen och det islamiska systemet. En av de lögner hon sprider är lögnen om att det var regeringen som slog ner på de stackars demokratikämparna, på självaste Ashuradagen, hon skriver:

Demokratirörelsen i Iran attackerades under den religiösa högtiden Aashura i slutet av december. Sedan dess har minst åtta personer dödats och mer än 1 000 arresterats. Medborgarrättskämpen Parvin Ardalan skriver här om hoppets och motståndets bilder.

Tyvärr verkar hon inte veta att lögner har korta ben, i det här fallet jättekorta ben. Jag skrev om händelserna och använde mig av samma medium som dessa “demokratiförkämpar” så älskar, youtube. I filmen kan man se hur dessa personer startar provokationer, hånar och häcklar andra iranier. I Parvins text märker man av fler lögner, motstridiga argument och propaganda och hon blir inte ifrågasatt, utan man slukar allt hon säger.

Hade jag skrivit om något ur en muslims eller ur den iranska statens synvinkel, då hade man kritiserat, och på olika sätt slagit hål på min text, för den passar vare sig DN eller de västerlänningarna som avskyr islam och Iran. I och med att Ardalan representerar eller säger sig representera de värderingar och de åsikter som väst har, så kommer hon undan med att ljuga. Å ena sidan talar hon om att den iranska regeringen får olika grupper i landet att stå emot varandra, när man uppmanar iranierna att gå ut på gatan och visa sitt stöd, å andra sidan försöker hon med samma medel att så split mellan de religiösa ledarna i landet, när hon tar upp Montazeri, en känd religiös ledare som stod emot regeringen och var kritisk mot den.

Vare sig hon eller de som är emot den islamiska regeringen, vill erkänna att de här miljonerna som gick ut på gatan hade tröttnat på de köpta ungdomarnas förstörelse. De vill inte medge eller förstå, att deras världsbild kanske inte passar alla? De vill inte erkänna att de här miljonerna är de verkliga demokraterna, för de var tysta och accepterade de grönas rätt att yttra sig, men till slut var måttet rågat när man såg hur dessa ungdomar menade sig representera alla iranier, när man såg hur dessa ungdomar förstörde, misshandlade och bränder ner. Varför kan ingen av dessa “demokrater” erkänna att de är i minoritet? Att iranierna är för islam och emot de västliga värderingarna? Sanningen är bitter säger islam, och Parvin Ardalan måste ta till lögn för att rättfärdiga sin och sina anhängares övertygelse, för att få fler västerlänningar att tro på henne, för att få fler européer att betala henne och ge henne priser. Sanningen är uppenbar, frågan är varför DN inte skrev om de miljoner som demonstrerade för staten på ett tydligare sätt? Varför nämns det när 200 exiliranier står i Stockholm och håller en tyst protest, men man nämner inte de miljoner som går ut på gatorna och skriker ut sin vrede mot förstörelsen av Teherans gator?

Nej lögn blir till sanning och sanning blir till lögn, så fungerar det i världen. Vi måste tvinga på våra värderingar och våra åsikter på folk. Varför kan bara jag se hur Parvin leker bort läsaren? Varför ser inte de upplysta och duktiga journalisterna och kritikerna vad hon gör? Jag önskar att Iran lät en omröstning om sitt system, något de redan gjort, göras, men även då skulle de väl anklagas för fusk? För jag vet att det nuvarande systemet skulle vinna..

17 Comments

 1. Bahlool
  Bahlool 03 januari 2010

  fy fan vad bra

 2. Kaveh
  Kaveh 03 januari 2010

  Det är patetisk att tro att en sådan video har någon som helst betydande då rörelsen drivs av lidande och hopp om rättvisa och frihet.

 3. Bahlool
  Bahlool 03 januari 2010

  Oh det har den..då patetiska video om någon Neda, tros spela roll, då spelar en sådan här film roll också.

 4. Anonym
  Anonym 03 januari 2010

  Det var många som gillade Nazi tyskland, och Sovjet också.
  Det försvarar dock inte några av de hemskheter som dessa stater nu tillsammans med Iran begår på mänskligheten. Vare sig man är av en gud eller sig själv.

 5. Bahlool
  Bahlool 03 januari 2010

  Ja att jämföra dödandet av 20 tal personer som kräver mord, som förstör, som hotar och som angriper, med runt 25 miljoner mördade av både Sovjet och 25 miljoner av Naziterna är verkligen vettigt..Om du inte vet skillnaden på hemskheter så råder jag dig att läsa på tack.

 6. Fiendens fiende
  Fiendens fiende 04 januari 2010

  USA behöver Iran som fiende, eller?? Kanske en övergång till ett mer demokratiskt styre i Iran skulle kunna sätta extra hård press på Israel att lösa Palestinafrågan, eller?? Kanske är det ett demokratiskt Iran som Västvärlden fruktar allra mest, eller??

  Sanning eller konsekvens

 7. Bahlool
  Bahlool 04 januari 2010

  Nja, jag tror att man då skulle styra Iran på samma sätt som man styr små länder som Sverige, Georigen osv. Jag menar vi går med glädje på att bojkotta stater och stödja deras krig i Afghanistan..

 8. Kaveh
  Kaveh 04 januari 2010

  “att jämföra dödandet av 20 tal personer som kräver mord, som förstör, som hotar och som angriper”

  Dessa 20 tals som du nämner döljer ett mörkertal då information kommer från regeringen som döljer den riktiga siffran genom att tvinga läkare skriva “olycksrapporter” under hot, men en av dessa läkare Dr. Ramin Pourandarjani (sök på Google) vägrade att skriva falska rapporter och berättade sedan om händelsen till familj, vänner och samhälle, och till slut fick han betala med sitt liv för att han var en ärlig människa.

  Dessutom tillåts inga undersökningar eller rapporteringar från icke-statlig media (utländsk eller inhemsk). Varför då Bahlool? kan det vara för den enkla sanningen att Iranska regimen försöker döljer sina brott?

 9. Bahlool
  Bahlool 04 januari 2010

  Kaveh det kan också vara så att man inte vill att upploppen sprider sig? MEnar du med fullaste allvar att de gröna inte bränt upp saker? Inte hotat? Inte misshandlat? Inte skadat? Även med eller utan mörkertal, så kommer du inte ens i närheten av nazismens och kommunismens brott..så varför jämföra med dem?

 10. Anders Ahlström
  Anders Ahlström 05 januari 2010

  Du påstår att de gröna gjort sig skyldig till det som din älskade regim anklagas för, dvs mord, misshandel, hot m.m. Det är för mig obegripligthur du kan försvara ett system som mördar, misshandlar och fängslar sin egna befolkning. Ett system som tror sig kunna tala om vad gud vill. Vem har direkt kontakt med honom den högst ledaren Khameni? Det har ej gått mig förbi hur du och din regim försvarar alla de avrättningar,fängslanden och den tortyr som använts mot oppositionen, det är tydligt att du och din regim har svårt att inse att ni inte längre har befolkningen med er och att ni för eller senare kommer att störtas och för att förhindra detta drar sig inte din regim för att valfuska. Du påstår att majoriteten av Irans befolkning stödjer dig och din regim, hur kan du bevisa detta? Snarare är ditt och din regims höga tonläge beronde på just det faktum att ni inte har majoritetens stöd. Varför skulle ni annars behöva använda er av de metoder ni gör. Du har mycket att säga om shanen och hur han förtryckte sitt folk och det stämmmer säkert, men du och din regim har tyvärr använt er av samma metoder som han och dessutom fängslat, mördat, torterat, avrättat och misshandlat i en högre grad än han. Vad är det för demokrati du anser ni har i Iran? Vem skall bstämma hur ert samhälle ska se ut: Gud,Khameni, profeten Muhammed eller folket?

 11. Bahlool
  Bahlool 05 januari 2010

  Anders jag tror de fina youtubefilmerna förklarar rätt bra vem som har befolkningensstöd..det är knappast de gröna lol…Jag påstår inget, men fakta har kommit fram, flmer har visat, hur de gröna beter sig. Det är rätt kul att du avskyr statens våld mot våldsamma och mördande iranier, men samtidigt så godkänner du dessa “revolutinäras våld”, lite hyckleri där eh..så eftersom du hatar staten, då är det ok att mörda hota och förstöra…logiskt lol…
  Valfusk som bevisats vara lögn? Suck…
  Ingen säger sig tala med Gud, men när en stat visar sådan tålamod med de här krafterna som försöker störta regeringen och systemet, så ser jag att de inte är så hemska som du och dina israel vänliga gelikar gärna vill framhäva..

 12. Anders Ahlström
  Anders Ahlström 11 januari 2010

  Så det finns bevis för att valen skulle varit rättvisa, var har du de uppgifterna ifrån? Din taktik går tydligen ut på att klumpa ihop dina kritiker i grupp och se alla kritiker som isreler, är det en bra debatttknik. Sedan har jag förstått att du undviker att svara på vissa saker som du ydligen inte kan svara för. Varför kräver då anhängare till Irans regim att de som demonstrerat skall fällas för brott mot Gud och straffas med döden? Vem vet vad Gud tycker i detta fall? Du skriver mycket om Koranen och tolkningen av den, vad säger att din tolkning är den rätta, det finns ju många tolkningar. Du har även förmåga att hävda att Irans regim inte går att jämföra med kommmunmen under Stalin eller Hitlertysklands ideologi? Nu när mullorna beslutat att censurera internet, hindra utländsk journalister från att rapportera samt förbjuda sina medborgare att ha kontakt med en rad organisationer (ett sexiotal), vad skiljer då deras facism från Sovjet och Hitlertyskland?
  Som jag tiigare sagt(tydligen får man upprepa sig på din blogg)så är mullornas regim i gungning och de kommer för eller senare att störtas, vilket alla diktaturer gö. Synd att inte regimen förstår detta, fallet kommer därför att bli allt hårdare.Det gäller att inse när ens tid är ute. Din så hyllade regim har ju mördat, misshandlat, fängslat mångdubbelt så många om din så förhatliga Shahen.

 13. Anders Ahlström
  Anders Ahlström 11 januari 2010

  Vad gäller dina youtubefilmer är väl inte mer trovärdiga än andra filmer som visar motsatsen, det är väl inget som visar att de gröna skulle vara mer våldsamma en regimens anhängare. Varför är regimen annars så desperat? Men jag tror mer på de filmerom tiigre filmats och lagts utpå youtube, då dessa filmerstoppats eller censurerats allt för att stoppa vad verkligen skett. Varför var det annars så viktigt för mullorna att cenurera tt stopp reportage kring vad som sker? Att skylla allt på Israel och Usa säger ju bara hur gärna ni som stödjer rggimen vill gör er till offer.

 14. Bahlool
  Bahlool 11 januari 2010

  Så det finns bevis för att valen skulle varit rättvisa, var har du de uppgifterna ifrån? Din taktik går tydligen ut på att klumpa ihop dina kritiker i grupp och se alla kritiker som isreler, är det en bra debatttknik.

  Din taktik går ut på att ljuga, är det en bra taktik? När iranier går ut och talar illa om araber, hamas och hizbollah, då är de anhängare av Israel, när iranier är anhängare av Shahen, vännen till Israel, när du är anhängare av MKO, en erkänd terrororganisation, då är du terrorist….att du stöjder alla dessa grupper visar vilken stor hycklare du är. För du tål inte att folk vekrligen har en annan värdegrund än den du är uppvuxen med, och att dessa som har en annan värdegrund är miljoner och i majoritet i Iran.

  Dröm vidare..denna regim stannar och inget du eller USA eller Israel gör eller säger kommer ändra på det

 15. Bahlool
  Bahlool 11 januari 2010

  De som stödjer de gröna har ju en te3ndens att visa filmer, däribland DN och andra nyhetsmedier, så varför inte vi? På mina visas miljoner..vad visas det på dina lol…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *