• Terror och Terror – Länge leve Terrorn?

  Terrorismen under 00-talet – DN.se.

  DN försöker kartlägga den internationella terrorn, och i det här fallet talar man med en ”experte”, en experte som enbart talar om den islamistiska terrorn. Frågan är vart är diskussionen om statsterrorismen som utövas av USA och Israel? Varför talar man inte om de miljoner som känner sig hotade av dessa två stater? Varför tar man inte upp terrorattentaten som den i Oklahoma? Där en kristen smånazist, mördade över 178 personer.

  Alla terrorister verkar inte vara lika hemska, har du en religiöst färgad värdering, då är du värre än om du är kommunist, nazist eller nationalist. Spelets regler utformas av Israel och USA, dessa stater bestämmer vem som är en terrorist och vem som inte är det. Berätta för de barnen som förlorade sina föräldrar i USAs bombningar i Irak, Pakistan och Afghanistan, varför deras död var för demokratin och för yttrandefriheten, varför deras död inte klassas som terrorism. Berätta för Gazas föräldrar, varför deras barn var tvungna att förlora sina liv, sina armar och sina ben.

  Palestinsk pojke offer för den israeliska terrorn

  Terrorismens definition är inte allmänt accepterad. Skrev ett längre inlägg om hur väst, öst och hur FN såg på definitionen av Terrorism. Islamisternas terror är hemsk, men den som drabbas är för det mesta en muslim, både islamisterna mördar muslimerna i mellanöstern och väst bombar ihjäl dem, för mig spelar det ingen roll vem som mördar mig, båda är lika hemska.

  Det bisarra med artikeln är att man tog upp en massa olika terrordåd, men inget nämndes det om de terrordåd utförda i Irak, av islamisterna, terrordåd som kostade hundratals. Man föredrar att ta upp terrordåden som drabbade 50 tal engelsmän i London, medan hundratals mördas vid terrorattackerna i Irak, varje gång.

  Bakomliggande orsaker

  Vad är de bakomliggande orsakerna för terrorn? Vilka ligger bakom? Låt oss titta på några länder:

  Saudiarabien

  I det landet härskar den wahabitiska skolan, denna gren inom islam säger sig ha ensamrätt på den sanna sunnitiska tron, samtidigt skiljer sig dessa wahabiter markant mot sunnitisk lära. Dessa wahabiter har betalat miljarder för att bygga moskéer, i dessa moskéer har man samtidigt hjärntvättat folk till den grad att dessa människor valt att gå terrorns väg. Saudiarabien har stora problem med sina inhemska terrorister, som används av de tiotusentals fanatiska rika oljemiljardärerna för att sprida sitt gift i samhället.

  Afghanistan & Pakistan

  Pakistan och Saudiarabien stödde skapandet av Talibanerna, denna Deobandiinfluerade sekt, har skapat så mycket lidande, så mycket mord, så mycket död, att det inte går att räkna dess offer. Pengarna skapade ett monster, ett monster som idag börjat bita sina herrar i handen. Tittar vi på Pakistan är det i kaos, just på grund av dessa talibaner.

  Vidare har man glömt bort att USA stödde och finansierade olika grupper i Afghanistan, för att dessa skulle kämpa emot ryssarna på 80-talet.

  Indien

  Indien stödde och skapade många terrorgrupper i Pakistan, att de själva får lida under terrorattackerna är bara ett resultat av deras eget handlande.

  Alla de här staterna som drabbats, bär själva skulden till sina problem, däribland USA, som stödde många terrorgrupper i Sydamerika. What goes around comes around? Man får inte glömma att terroristerna inte bara skapas ur tomma intet, det är den inneboende känslan av orättvisa, av hyckleri och dubbelmoral, som lett till att man tar till sådana vapen i kampen mot ockupation eller mot stater. Tittar vi på palestiniernas kamp, så inser vi att de inte har något annat medel. De spränger inte upp någon, de angriper inte och skjuter inga raketer mot Israel, ändå lever de under ockupation, ändå får de inte föra in livsmedel, de får inte resa eller få besök av andra. De är fängslade i sitt eget land. Kan man verkligen inte förstå att de till slut vill ta till terroristiska metoder för att kämpa emot förtrycket?

  Vad är DN.se uppsåt? Varför belyser man bara en sorts terror? Vem tjänar på att bara ge undermålig information till läsarna? Jag ser enbart att det är en svartmålning, en svartmålning som har till uppsåt att skrämma upp människorna ännu mera.

  Terrorism del 1

  Terrorism del 2

  Post Tagged with , , , , , , ,

10 Responsesso far.

 1. Lars jonsson, Jämtland skriver:

  Hehe…ja, inte är det så svårt att se vilka som tjänar på denna typ av nyhetsrapportering:)

  Knappast är det heller en slump att Bonnier-ägda DN är den tidning som mest aktivt rapporterar islamistisk terror, målar ut Iran som djävulens främsta tillhåll, rapporterar alla typer av Anne Frank-memorials, samt kategoriskt avfärdar alla frågeställningar kring 11’e septembers skeenden som utslag av paranoida konspirationsteoretiker…

  I övrigt så var det ju iaf klädsamt av DN att åtminstone berätta att terrorism-experten är knuten till ”The Washington Institute for Near East Policy”. Lite grann som att be Gestapo att beskriva den franska motståndsrörelsen under andra världskriget.

  Kors i taket vill jag dock rita för att DN idag faktiskt belyser förfalskningen av de påstådda Iranska kärnvapen-dokumenten, och att de troligen förfalskats i Israel.

 2. Bahlool skriver:

  Såg inte att de nämnde dokumenten men såg det på presstv…jag menar man behövde inte vara ett geni för att se att samma angrep, samma metoder som man använde sig av mot Irak, används nu mor iran

 3. Matte skriver:

  Att judehatande folk som ni aldrig tröttnar på dessa konspirationsteorier om att judarna styr världen. Israel har inte gjort annat än försvarat sig sedan landet bildades, och visst civila kommer i kläm men ansvaret för det ligger hos Hamas och Fatah och det palestinska folket som väljer krig före fred. Och allt gnäll på USA, när Kina och Ryssland arbetar på samma sätt för att få sin vilja igenom. Och Kina om ni inte visste det ockuperar Tibet och det har mördats betydligt fler tibetaner än palestiner men det vill ni inte prata om. Och DN är den mest Israel kritiska tidningen efter AF.

 4. Money. skriver:

  USA är så djävla rädda för att hela Mellanöstern skall börja att handla olja med Euro istället för Dollar. Detta är en av grunderna till deras rädsla, inte terrorismen eller Irans ”påhittade” försök att skaffa kärnvapen. Detta skulle få USA:s ekonomi (i de fall där de har någon) att vackla pga av USA:s vansinniga ekonomiska system byggt på skuld, lån, och girighet. Vad det gäller medier som DN, SVT, m.m. så tillhör dessa det ”stora mediakonglomeratet av hjärntvättade systemrobotar”. Dessa är köpta och avlönade av kapitalet, de tjänar på det rådande systemet, vilket gör att de gör allt för att upprätta en falsk fasad som de manipulerar individer med.

 5. Bahlool skriver:

  Matte den ende som hävdat att judarna styr världen är du..du får gärna visa mig vart jag sa att judar styr världen? Israel har försvarat sig mot vem? De kom, tog över landet och sen försvarar de sig mot de människor de fördrev och ockuperar? lol…logiskt…Så du jämställer diktaturer som Kina med Israel och USA? nice..

 6. Bahlool skriver:

  Iran har ju bytt till euro, bara det är en törn i USAs öga, så din analys är helt rätt

 7. Said skriver:

  Ett måste se klipp Bahlool. En amerikansk soldat talar ut om vad för avskyrdavärda saker deras regering sysslar med.
  http://www.youtube.com/watch?v=akm3nYN8aG8

 8. Bahlool skriver:

  Tack Said, jag tror jag såg det hos MammaMarie och Bouhamza

 9. Anna skriver:

  Timothy McVeigh var ju iofs inte ensam om bomben i Oklahoma, han hade ju hjälp av Terry Nichols, som dock inte fick sona med sitt liv.
  Attentatet var ju riktat som kritik mot regeringen på vissa punkter. Men visst, varför pratar man inte om den terrorn.

  Jag vet inte hur andra uppfattar muslimer och kanske framför allt islam, men jag har en ganska så klar bild av min egen uppfattning, som jag fått av alla nyheter och den är att allt är blodigt och offentligt, ju mer död och blod desto bättre.
  Mycket av all elände, krig och fanskap i världen kommer sig av religioner.
  Om man jämför tex kristna och muslimer så ser i alla fall jag en viss skillnad, och den är att kristna krigar inte. I det förgångna kanske, men inte i morden tid, inte som muslimer, tyvärr.
  Det känns som att muslimer tar alla tillfällen som finns för att ha en anledning att spränga något i luften eller bomba en stad. Vilken annan religion förespråkar detta?

  USA borde inte alltid lägga näsan i blöt, men någon måste väl stoppa vansinnet. Det vansinne jag talar om är alla kränkningar av de mänskliga rättigheterna som begås dagligen i muslimska länder. Vad mina anledningar till att USA har rätt att göra som de gör, är ju dock inte samma som deras anledning, allt verkar ju tyvärr handla om pengar.

  Om vi ska prata om 11 september så kan jag inte säga att jag egentligen hyste allt för stor sorg med det amerikanska folket, vad ska jag säga, goes around comes around. Någongång ska man få plikta för vad man gjort sig skyldig till, och USA är långt ifrån oskyldiga, det finns en hel del i deras bagage som är anledning nog för en terroristgrupp att agera för, även om det inte är ok.
  Timothy McVeigh var ju iofs inte ensam om bomben i Oklahoma, han hade ju hjälp av Terry Nichols, som dock inte fick sona med sitt liv.
  Attentatet var ju riktat som kritik mot regeringen på vissa punkter. Men visst, varför pratar man inte om den terrorn.

  Jag vet inte hur andra uppfattar muslimer och kanske framför allt islam, men jag har en ganska så klar bild av min egen uppfattning, som jag fått av alla nyheter och den är att allt är blodigt och offentligt, ju mer död och blod desto bättre.
  Mycket av all elände, krig och fanskap i världen kommer sig av religioner.
  Om man jämför tex kristna och muslimer så ser i alla fall jag en viss skillnad, och den är att kristna krigar inte. I det förgångna kanske, men inte i morden tid, inte som muslimer, tyvärr.
  Det känns som att muslimer tar alla tillfällen som finns för att ha en anledning att spränga något i luften eller bomba en stad. Vilken annan religion förespråkar detta?

  USA borde inte alltid lägga näsan i blöt, men någon måste väl stoppa vansinnet. Det vansinne jag talar om är alla kränkningar av de mänskliga rättigheterna som begås dagligen i muslimska länder. Vad mina anledningar till att USA har rätt att göra som de gör, är ju dock inte samma som deras anledning, allt verkar ju tyvärr handla om pengar.

  Om vi ska prata om 11 september så kan jag inte säga att jag egentligen hyste allt för stor sorg med det amerikanska folket, vad ska jag säga, goes around comes around. Någongång ska man få plikta för vad man gjort sig skyldig till, och USA är långt ifrån oskyldiga, det finns en hel del i deras bagage som är anledning nog för en terroristgrupp att agera för, även om det inte är ok.

 10. Bahlool skriver:

  Inte helt rätt Anna, tittar du på norra Uganda så ser du att kristna (de kallar sig Herrens befrielsearme eller nåt sånt) slåss för kristendomen. De stympar, mördar och våldtar, allt i Kristendomens namn. Tittar du sedan på Bush, så var han kristen, han startade krig, efter att ha talat med Gud. Så krsitendomen slåss fortfarande, talar du med muslimer, så säger de att kristen startat korståg igen. Något Bush själv sade när han skulle inleda kriget mot Afghanistan.
  Vad det gäller sprängningar osv. Islam är rätt klar på den punkten, att skada en oskyldig är som att skada ett helt oskyldigt folk. Det är några få promille av 1.5 miljarder muslimer, som utövar våld. Dessa grupperingar stöds av oljepengarna från Saudiarabien. Offren för det mest är just muslimer. Det är just det mitt inlägg handlar om, att man älskar att svartmåla m uslimerna, det leder till att du och andra får en dålig bild av oss.
  USa stödjer ju brotten mot de mänskliga rättigheterna, i form av Guantanamo fängelset, Abu Ghraib och de hemliga fängelserna. Vidare stödjer man alla de diktatorer som finns i mellanöstern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up