• Ashura – Hussains internationella budskap

  Hussain är martyren för religion och frihet och shiiterna ska inte vara ensamma om att vara stolta över Hussains namn, istället ska alla fria människor i världen känna stolthet över detta hedervärda namn.
  Abdul Rahman al Sharqawi – Egyptisk författare
  När man läser de här orden, så förstår man inte  rätt vad han menar, är inte Hussain och Kerbala en shiitisk företeelse? Nej det är det inte. Ashura och Hussain minns man överallt. Ghandi var inte muslim, utan hindu, ändå refererade han till Hussain ett flertal gånger. Charles Dickens och alla historiker som skrivit och talat om islam och den muslimska världen, tog upp Hussain.
  Budskapet Hussain dog för var inte nytt, inte heller var det något märkligt budskap, budskapet om frihet, rättvisa och kampen mot förtryck, men hur många offrade sig så villigt, offrade sina barn och sina kvinnliga medlemmar på det här viset? Hur många kan skryta med att de är imamer, att de är barn till Profeten Muhammed.
  Hussain är perfektionen personofierad. Offret som offrade sig för alla muslimer, för alla människor.
  Idag besöks Hussains grav av miljoner, medan dräggen försöker hylla och glorifiera Yazid, mördaren och alkoholisten. När jag surfar till waahbiternas sidor, kan jag inte sluta tycka synd om dem, de kämpar mot väderkvarna, de försöker med alla medel att hylla och försvara Yazid, på samma sätt som man försöker försvara och hylla Hitler och Stalin, det är en kamp som man inte kan vinna.
  I Kerbala ligger Hussain begravd och hundratals miljoner lever sina liv med tanken på honom. Hans minne firas i Thailand och Turkiet, i Irak och i Iran. Denna Hussain, Profetens ögonsten, denna Imam, som var närmast Profeten.
  När Profeten Muhammed skulle be, så brukade Hassan och Hussain sätta sig på honom och på hans axlar och han fortsatte med sin bön, med dem på sina axlar, så nära var de. Vem är denna hund Yazid? Vem är denna äckliga Muwaiya, vars mor åt upp Profetens farbrors inälvor.
  Hussain är ljuset och vägen och målet. Hussain är välsignad och hans budskap likaså.
  Skrattet har försvunnit, leendet finns inte mer, Hussain har ett evigt budskap, Kerbala – Ashura Hussain!
  Må Allah förbanna alla som skadat Ahlul Bayt, må Allah förbanna alla som  stött, hatet mot Ahlul Bayt

2 Responsesso far.

 1. Rasul skriver:

  Ya Husseyn!

  Må Allah förbanna alla som skadat Ahlul Bayt, må Allah förbanna alla som stött, hatet mot Ahlul Bayt,må Allah
  förbanna alla som hatar Islamiska republicen Iran!

  Amin!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up