• Proftens sonson?

    Var tvungen att uppdatera min wordpress, bloggverktyget jag använder och det verkar ha något strul för tillfället, så bytte tillbaka till ett gammalt utseende.

    Jag har märkt att jag ibland talar om saker, folk inte känner till, namn, händelser och historiska skeenden som folk inte bryr sig om eller inte är insatta i. Det är lätt att man blir ivrig och talar om saker som ligger nära ens hjärta, men det gäller att få andra att förstå varför det är så nära hjärtat.  Om mina läsare, de få som följt mig en längre tid, inte är insatta i de här frågorna, vad ska jag säga om de journalister jag sett yttra sig om islam och då särskilt shiaislam?

    Några år sedan var en SVT-korrospondent i Libanon och han skulle yttra sig om Ashura, han menade att Hussain var en Profet. Alltså här har vi en korrospondent, som ska vara insatt i de skeenden han rapporterar om och han måste känna till de saker och de ritualer och de åsikter och de värderingar ett samhälle står för, när han ju lever bland dess befolkning. Nej Hussain var ingen Profet. Den siste Profeten var Muhammad al Mustafa, Profeterns sigel, Allahs älskling och den viktigaste personen för muslimerna.

    Idag talade en reporter på tv 4 om bombningarna i Irak. Bombattentaten går alltid upp i antal då man närmar sig shiaritual, eftersom våra kära wahabis har en förkärlek för att mörda så många shiiter som möjligt, ju fler döda shiiter, desto fler kvinnor i paradiset för dessa självmördare? I alla fall, reportern menade att Hussain var ”Profeten Muhammeds sonson”.

    Nej, Profeten fick ingen son som växte upp till vuxen ålder, men han har i olika hadither, sagt att Hussain och hans bror Hassan, var hans söner, eftersom dessa var hans barnbarn från sin dotter Fatimas sida. Att folk arbetar med att belysa och föra vidare kunskap och då föra vidare felaktig information är bara genant. Shiiterna utgör runt 200 miljoner, det är alltså ingen liten sekt, ingen liten grupp, utan de är en stor och betydelsefull grupp, det är tvunget att föra fram kunskap på rätt sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up