• Ashura del 29 – Analys – Kärleken för Allah har nivåer?

  Sitter här och skriver inlägg efter inlägg, vet att intresset inte är så stort för just shiaislams Ashura, men mitt hjärta sörjer Imam Hussain och den här bloggen har två uppgifter, å ena sidan att förmedla mina tankar, mina funderingar och mina åsikter och å andra sidan att förmedla den bild av islam och politik, som jag anser är den rätta.

  Sitter och lyssnar till föredrag om Ashura och om Hussain, men märker att även de duktiga talarna, inte verkar förstå att det här är en sorgens tid, en tid då vi ska sörja i våra hjärtan och i våra kroppar. En talare, jätteduktig och insatt, talar på arabiska och på engelska till församlingen, men då och då, så drar han skämt, och man hör hela salen brista ut i skratt.

  Har vi som shiiter verkligen glömt det offer som Hussain gav? Dessa dagar är inte till för skratt, inte till för skämt, inte till för glädje. Detta är Hussain. Vi beter oss på samma sätt som de anhängare gjorde som svek honom, de som lovade honom stöd och sedan stod i fiendearméns läger och sköt pilar mot Hussain och hans familj. Är vi sådana?

  På en shiamuslimsk mejlinglista, som jag varit medlem i sedan 1998, försöker någon iranier att belysa hur fega irakierna är som inte slåss mot USA och som inte slogs mot Saddam. Samme person lever i lyx i väst, men han har tagit på sig uppgiften att förmedla sina tankar om saker han inte har någon som helst aning om, jag kunde inte hålla käften. För i hans mejl, så skrev han att irakierna är ”kufans”. Kufa var Imam Alis huvudstad och det var i Kufa som stödet för hans son Hussain var stort, sade man. Man skrev hundratals brev. Man sa gräset är grönt, alltså allt är förberett för dig, allt är redo för dig, vi står och väntar på dig. Sedan när han kom närmare, så bajsade de på sig. De var 18000 man, och övertalades av 50 män ur kalifen Yazids följe, att gå ut och slåss mot Hussain.

  Så kufans, är inget positivt begrepp, det är ett begrepp för allt det dåliga med shiiterna, det är dessa shiiter som är shiiter till namnet. Som ber sina fem böner men samtidigt stjäl och ljuger. Jag som muslim måste ta ställning, vilken väg ska jag följa? Vilken väg ska jag gå?

  Jag försöker på daglig basis, att slåss mot mina inre demoner, ibland lyckas jag med det, och en av dessa demoner är demonen som vill få mig att skratta och känna glädje, men hur kan jag göra det när min mästares dödsdag närmar sig? Hussain gav sitt liv för islam.

  Kärleken till Allah

  Under föreläsningen så talar man om en man som kom till Imam Ali och frågade om det finns nivåer på att vara muslim? Imam Ali sa, den lägsta nivån är den nivå där du ber och gör allt rätt och ändå är du osäker på dig själv, ändå sitter du där och fruktar Allah för du tror att du kommer hamna i helvetet. Mannen svimmade. När han vaknade upp, så undrade han om det fanns fler nivåer? Ja, hela 72 stycken till, svarade den heliga Imamen.

  Så den lägsta nivån av gudsfruktan, av en bra muslim, en bra troende, är att be, fasta och göra allting rätt. Tänk er vad det krävs för att uppnå nästa nivå? En annan sak som kom upp är en berättelse om Profeten David, som tillfrågades om han någonsin tänkt på en synd? Han nekade. Så att ens tänka tankar om synd, får oss redan på fel väg. Så vakta tanken, vakta handlingen..

  Jag förstår min kärlek till Allah genom Profeterna och efter dem genom Ahlul Bayt, genom Imamerna och deras handlingar. Vi försöker efterlikna dem och gå i deras fotspår.

  Post Tagged with , , , , , , , ,

3 Responsesso far.

 1. M skriver:

  gud vi diskuterade det jag och mamma härrom dagen, det är så sant, men varför ska du bli ledsen, irakier är de som svek imam Hussien, kanske inte alla, men det fanns de som svek honom och det finns tills idag de som sviker honom, jag och mamma vi tog ställning att inte gå på dessa latmia platser eftersom de sörjer aldrig imams verkliga beslut, utan de sörjer deras sorg, dem sörjer för att visa vad de har för guld kläder nytt frisyr etc, vi bestämde oss att sörja hemma sörja genom och diskutera varför han dog och till vilken pris vi kan ge för att nå det han gjorde,tyvär kan vi aldrig nå vad imam gjorde för oss, men vi kan alltid försöka ch vara det bästa av det vi är! härligt att du belyser Imams martyr.

 2. Bahlool skriver:

  Jag har vägrat gå på såna tillställningar i över 10 år, tom förbjöd min mor att gå till sånt..min far gick till moskeen här en gång och sa det känns som om jag var tillbaka i Saddams fängelsehåla. Så jag håller helt med.

 3. Nabatita skriver:

  Vackert min broder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up