• Ashura del 24 – Tårar, sorg och klagan

  Jag vill gärna publicera historien om Hussain, om Abbas, om Zeinab och om alla de som offrade sina liv på Iraks heliga mark, jag vill berätta om Sukayna och om Hurr, alla dessa som gav sitt liv, och sina älskades liv, för islam, för rättvisa, för Allah coh för det som är rätt. Hur många av oss skulle våga tänka oss offra våra liv för det vi anser är rätt?

  Historien om Ahlul Bayt, Profetens heliga familj, är fylld av blod, död och svek. Det är en historia som slår alla historier, ingen film kan slå de ideal och de umbäranden dessa människor fick genomleva. Tusentals fick tillfället, erbjudandet och möjligheten att närvara med Imam Hussain, men de valde att leva några år till, några månader till, några dagar till, de valde att leva när de blev erbjudna den lätta vägen till paradiset.

  Salam Allah 3ala Ahlul Bayt

  Imam Reza, åttonde Imam

  Oh Shabibs son! Ifall det skulle glädja dig och du önskar att vara med oss på de högre posterna i paradiset, då måste du vara ledsen å vår olycka och glad åt vår glädje.

  Wasaail al‑Shiah, vol. 14 pg. 502.

  Imam Reza, åttonde Imam

  Oh Shabibs son! (vän till Imam Reza) Ifall du skulle gråta över Hussain, till den grad att tårar rinner nedför dina kinder, då kommer Allah förlåta alla de synder du begått, ifall det är stora synder eller små, ifall de är få eller ifall de år många.

  Amali Saduq, pg.  111.

  Imam Reza till Rayyan ibn Shabib

  Oh Shabibs son! Ifall du ska gråta över något, gråt då över Husassain, son till Ali, för sannerligen slaktades han som man slaktar en kreatur.

  Bihar al Anwar, vol. 94, pg.  286.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up