• Ashura del 12 – Days of Sorrow – Days of Grief

  Attham Allah Ujurekum we Ujurena ala Masaab Abu Abd Allah Al Hussain

  En förbön lyder: ”Oh du förtryckte Hussain, vi önskar vi var hos dig, då hade vi vunnit en storslagen seger”. Just shiaislam har varit en törn för historiens Yazid, genom tiderna. Medan man lurade sunniterna med hadith, som sade att du inte får slåss mot ledaren för en islamisk nation, så länge han inte avhåller dig från bönen, så bibehöll shiiterna sin revolutionära ådra. Av de fem lagskolorna, där shiaislam har den jafaritiska, så är det bara just shiiterna som säger att du måste slåss mot förtrycket, du måste stå upp för rättvisan, du måste bekämpa en diktator. Yazid var diktator 1300 år sedan.

  40_Al_hussainHussain antände det slocknande ljuset. Hussain ljuset i tunneln.

  Idag ser vi liknande diktatorer, i Jemen, Saudiarabien och i Egypten. Dessa ber, de fastar, sägs det, men i grund och botten är de lika hemska som Yazid var. De försöker förtrycka muslimerna och de försöker förinta islam. Om Hussains revolution spelat en viktig roll, så är det nu, när islam står inför sitt största hot.

  Profeten Muhammed (saw) sade:

  Oh Fatima! Varje öga kommer att tåras på domedagen, förutom det öga som tårades över Hussains öde, för sannerligen, det ögat skall vara det skrattande öga och det ska få glädjebudskapet om belöningar och omsorg i Paradiset.

  Bihar al‑Anwar, vol. 44 pg. 193.

  Profeten Muhammed (saw) har sagt:

  På domedagen, kommer man lägga märke till en grupp som befinner sig i en excellent och hedersam position. De kommer bli tillfrågade ifall de är Profeter eller änglar. De kommer svara: ”Vi är vare sig profeter eller änglar, utan vi är de utblottade bland Profetens nation. Då kommer de bli tillfrågade, hur kunde ni då uppnå en så upphöjd och hyllad status. Då skulle de svara, vi gjorde inte så många goda dåd, inte heller upprätthöll vi fasta dagen lång och på natten bad vi, men ja, vi gjorde våra dagliga böner och när som vi hörde Muhammed nämnas, rann det tårar ner för våra kinder.

  Mustadrak al‑Wasail, vol 10, pg. 318.

  Imam Jafar al Sadiq, sjätte Imam

  Allah har utnämnt fyra tusen pinade och otröstliga änglar, att gråta över (och de ska fortsätta med det) Hussains grav, ända till domedagen.

  Kamil al‑ziyaraat, pg. 119.

  Ayatollah Ruhollah Khomeini under Ashura

One Responseso far.

 1. Twilighter skriver:

  Labayk ya hussain

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up