• Ashura del 10 – Hadith

  Sorrow and Grief..Sorrow and Grief…Sorrow and Grief. Sorgen stryper strupen, hjärtat är tungt. Tårarna rinner. Här ligger Hussain, son till Fatima, son till Profeten. Hans brott? Han var en medlem av Ahlul Bayt, en ättling till Profeten, en son till Ali. I Kerbala stod han ensam mot övermakten. Han kallade dem till paradiset och de föredrog helvetet. Här stod han, mötte män utan samvete, utan moral utan heder och utan samvete. Här mötte han Allahs fiender.

  Every day is Ashura..Every land is Kerbala

  Vår kamp mot förtryck och mot orättvisor tar aldrig slut.

  Imam Baqir, femte Imam

  ”Människorna, djinnerna, fåglarna och de vilda djuren sörjde och grät (över tragedin) över Hussain bin Ali.

  Kaamil al‑Ziyaaraat, pg. 79.

  Ali till Ibn Abbas, Profetens farbror

  (En gång när de red förbi Kerbala), Jesus satt ner och började gråta. Hans lärjungar tittade på honom och började följa hans exempel och grät även de, men ingen kände till anledningen, så de frågade honom: ”Oh Allahs själ! Varför gråter du?” Jesus svarade: ”Vet ni vilket land detta är?” Lärjungarna svarade” Nej”. Då svarade han: Detta är platsen där Profeten Ahmeds (Muhammed) son kommer bli dödad på.”

  Bihar al Anwar vol 44 pg. 252.

  _Al_hussain

  Jafar al Sadiq, sjätte Imam

  Han vars ögon tåras för vårt blod som spillts, eller för vår rätt som blivit stulen eller för den förnedring som orsakats oss eller våra shiiter, kommer få en plats i Paradiset av Allah för en mycket lång tid.

  Amali Sheikh al Mufid, pg. 175.

  Profeten Muhammed till Fatima

  På domedagen, kommer du att lägga in ett gott ord för damerna och Jag kommer lägga in ett gott ord för männen; varje person som gråtit över Hussains tragedi, kommer vi ta i handen och föra till Paradiset.

  Bihar al‑Anwar vol. 94 pg. 192,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up