• Ashura del 9 – Det glömda Gaza

  Ett år sedan, valde Israel, att slå till mot det palestinska folket. Man valde att mörda över 1400 palestinier, mestadels civila. Dessa hade då i många år varit instängda i ett litet område, ett område som kontrollerades av Israel, som omringades av Israel, som bojkottades av Israel. Ett embargo hade satts upp för att straffa det palestinska folket. Anledningarna till angreppet var många, inte sanna, falska och oärliga. Man duperade omvärlden och omvärlden blev duperad. Folket svalt, törstade och barn och kvinnor mördades hej villt. Ett fåtal sörjde ett fåtal, minns och ett ännu mindre antal bryr sig än idag om det som hände.

  Vad har detta med Ashura att göra? Mycket. År 680 var en grupp på några få hundra omringade, hettan var outhärdlig, barnen grät, kvinnorna törstade och männen oroades. Bland dessa fanns flertalet av Profeten Muhammeds heliga familj, de i både Koranen och hadithböckerna så ofta omtalade Ahlul Bayt, de renade, de hedrade, de vördade. Deras uppsåt var att bege sig till Irak, till sina anhängare. På vägen dit, omringades de, ett embargo sattes igång och man lät dem inte komma undan. Slakten började snart och även här, dog barn, kvinnor och män. Även här gick propagandamaskineriet igång, även här duperades världen, även här tystades det ner, även här var det ett fåtal som sörjde, ett fåtal som minns händelserna, och ännu mindre antal som än idag bryr sig.

  Israel har stater som Egypten, som hjälper dem omringa och stoppa införseln av nödvändigt material till palestinierna. På 600-talet var det samma anhängare som hade bett Hussain att komma till dem, som hjälpte till att mörda honom, som hjälpte till att svälta ut och som hjälpte till att påtvinga törsten på de små barnen.

  storisraelDen judiska drömmen, kontroll över mellanöstern

  Många må ha glömt Hussains offer, men hans offer upplevs och återberättas varje år. Hans offer för islam och de svaga och förtryckta. På samma sätt som Gaza förblödde och förblöder, på samma sätt förblöder många människor runt om i världen, muslimer och ickemuslimer. Orättvisorna är många och till slut är måttet rågat.

  Zaid bin Ali sa några kända ord på 700-talet. La 7ayata le man Thall, ett liv under förtryck är inte värt att leva.

  Förräderiet mot de förtryckta kan inte upprätthållas utan de tysta massorna, de som stödjer förtrycket. I Ziyarat Ashura, en dua, en förbön, där uttrycks dessa ord. Må Allah förbanna den nation som mördade dig, den nation som såg på och accepterade det. Vi har accepterat Gazas förtryck, muslimer hjälper judarna att ockupera och förtrycka befolkningen i Palestina. På samma sätt hade vi muslimer som stödde Saddam, som stödjer USA och Israel i kampen mot muslimerna. Vi har muslimer som bär uniform och dödar muslimer i Kashmir, på Filippinerna och vi har muslimer som står ockupanterna bi i många andra områden.

  Må  Allah förbanna en nation som hjälper mördandet av oskyldiga i Gaza, Irak och Afghanistan, må Allah förbanna en nation som tittar på och tål att detta händer. Må Allah förbanna förtrycket.

  Every day is Ashura..Every land is Kerbala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up