• Antisemiter bränner ner moskéer

    West Bank Is Tense After Arson at Mosque – NYTimes.com.

    Araberna, ett semitiskt folkslag, blev offer för judiska antisemiter, som brände ner byns moské. I Europa förbjuder man minareter, i Israel bränner man ner minareterna och de tillhörande moskéerna. När det några år sedan begicks skadegörelse på en synagoga i Lübeck, i Tyskland, då gick man man ur huse i staden för att demonstrerar mot antisemitismen. I denna tid, då man sprider och ökar hatet mot muslimerna/araberna, då är det väl inte förvånansvärt att man bränner ner muslimernas moskéer.

    Nej jag vet att man inte kallar brott mot araber, för antisemitiska, men frågan är varför? Varför kan man ta sig rätten att bränna ner en helig byggnad för ett folk? Om brottet begås av judar, muslimer eller kristna spelar mig ingen roll, det som är heligt för ett folk är heligt. En positiv nyhet är att det finns judar som tog illa vid sig och även ville leverera biblar till moskén, men problemet med denna sorts rasism är att den stöds av media och stat. Det är på grund av detta stöd som den blir värre och värre för var dag.

    Att som jude, en person som förföljts i årtusenden, begå samma brott som begicks mot dem är skändligt, genant och patetiskt. Man ska lära sig av sin historia och inte lära sig av förövarna. Man ska inte efterlikna de brottslingars brott som begicks mot judiska synagoger, utan känna efter hur judarna kände sig när de misshandlades, angreps och vars heliga byggnader och gravar förstördes. Om det finns någon som ska veta hur det känns för muslimerna, så ska det ju vara judarna..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up