• Peace in our time?

  EU mildrar svensk Mellanösterntext – DN.se.

  Innan andra världskriget startade, så var västvärlden alldeles för fega/tillmötesgående mot Hitler och Nazityskland. Varje gång Hitler hotade, så gick man med på hans krav, däribland att han fick delar av Tjeckoslovakien. Neville Chamberlain, sade efter sitt möte med tyskarna i München att det var Peace for our time, fred för vår tid, när han sålde ut tjeckerna. Man gav delar av deras land till tyskarna för att behålla freden i Europa.

  Hitlers hot och varningar hade lett till rädsla, feghet och undvikande av att ta ställning för Tjeckoslovakien. Idag är det inte mycket annorlunda. Enligt folkrätten, enligt världssamfundet, så är östra delen av Jerusalem arabiskt. Denna del ockuperades i Israels aggressionskrig 1967, ett krig som startades för att öka Israels lebensraum, livsrum, på samma sätt som Tyskland ökade sitt Lebensraum. Skillnaden är att Israel gjort det på ett smartare sätt, man har gång på gång startat krig, ökat sin mark, straffat de som försvarar sig. Västvärlden har alltid varit på Israels sida och när man vågat sätta sig emot, då har man blivit utskälld och då tagit reson och slutat gå emot Israels krav.

  Vi har här en stat som utnyttjar västvärldens rädsla eller dåliga samvete för andra världskrigets judeutrotning, och som därmed förhalar freden. Man inser inte att vill man ha fred, så kan man inte låta en ockupant, en aggressor, styra och ställa. Man kan inte tillåta att den part som inte vill ha fred, bestämma. När västvärlden sätter ner foten, det är då vi kommer få se fred i Mellanöstern.

  EU, med Sverige i ledningen, skulle bara släppa en text som sade att östra delen av Jerusalem tillhör palestinierna, inget fel med det, det är samma krav som världssamfundet ställt sedan 1967, men efter påtryckningar från  Israel, så ändrade man sig. Peace for our time, kräver att Israel får hela det palestinska området, däribland östra delen av Jerusalem. Krigen fortsätter, ockupationen fortsätter, förtrycket fortsätter, så länge som väst kan skicka iväg sina barn till att kriga i Afghanistan och Irak, och där bekämpa muslimerna, så är man glad. Så länge som man kan spela tuff mot länder som Iran, som har laglig rätt att utforska kärnkraftens kunskaper, så är man glad, då har man fred. Enligt Israel så förlorar EU sin plats i fredsförhandlingarna ifall de tar ställning för palestinierna och en huvudstad i östra Jerusalem, vilken fred? Vilka fredsförhandlingar? Gång på gång har västvärlden, med USA och EU i ledningen, tillmötesgått Israels krav, allt för att bevara freden, men vilken fred? En fred som fortsätter kosta palestinierna land, liv och frihet.

  Sionisterna har verkligen lärt sig en del av Hitler, synd att vi inte lärt oss av våra misstag, synd att vi alltid måste tillmötesgå förtryckare och aggressorer. Ett fritt Palestina är inget omöjligt krav, det är en rättighet som FN gett dem över 50 år sedan. Ett fritt Palestina innebär dock att vi tar ställning mot förtrycket och att vi tar ställning mot aggressorn Israel. Kommer vi göra det? Knappast.

5 Responsesso far.

 1. Jonas Franzen skriver:

  Nja, jag är inte lika negativ som du. Vi har ju historiska svenska ledare som tydligt uttryckt sitt stöd för Palestina, exempelvis Olof Palme och Sten Andersson. Så jag tror inte alls det är omöjligt att Sverige kämpar för ett fritt Palestina. Fast vi behöver ett regeringsskifte först, Calle Bildt är inte direkt den person vi ska lägga vår tilltro till i frågan…

 2. Bahlool skriver:

  Det var inte persson heller, allt mer har skiftat åt att vara mer postiiv åt Israel, efter gazamassakern trodde jag att det skulle ändra sig men tji fick man…

 3. Bahlool skriver:

  Det var inte persson heller, allt mer har skiftat åt att vara mer postiiv åt Israel, efter gazamassakern trodde jag att det skulle ändra sig men tji fick man…

 4. anon skriver:

  ha, ni araber är patetiska, först ni skriker, krig krig , vi skall hämnas, vi skall döda bla bla bla, och så fort ni förlorar, eran röster ändrar, massaker, vi är bara oskyldiga fallaccer. bonder, patetisk. ett hel folk utan själv respekt.

 5. Bahlool skriver:

  ja du har rätt..judar är så mkt modigare när de bombar småbarn 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up