• Det glömda massmordet

  Yemeni civilians showered with Saudi bombs.

  Runt ett år sedan föll sionistiska bomber, gas och vapen som inte skiljer mellan civila och motståndsmän, ner över Gaza, i det ockuperade Palestina. Det blev ett ramaskri, även om många stödde och stödjer Israel, så fanns det folk som gick ut och demonstrerade mot massakrerna på barn och kvinnor. Idag, sker något liknande, i ett område styrt av muslimer, de som slåss är muslimer, men ingen arab, ingen muslim och ingen kommunist, går ut på gatan och försöker demonstrera eller protestera mot detta.

  Bild på flyktingar som flyr de krigande

  I Jemen, har staten försökt tillämpa den salafitiska/wahabitiska grenen av islam, man har med hjälp av denna bekämpat och förtryckt den minoritet som styrt landet från 900-talet till 1960 talet. När denna minoritet, zaidishiiterna, förlorade makten, så började man stadigt att stärka salafiterna, en gren som hatar allt som har med shiaislam att göra.

  I några år har man nu bekämpat houtis, en grupp rebeller som försökt stå emot trycket, detta har lett till att även  Saudiarabien blandat sig in i leken, ett land som lever efter den wahabitiska sektens ideologi och som med glädje bombar civila shiiter med fosforgas och bomber. Ett brott som muslimer grät över när det gällde Gaza, men vart är tårarna nu?

  En glömd konflikt, ej omnämnd i DN, Aftonbladet eller på nyheterna, och nämns den inte, så finns den inte…

  Iran har fördömt attackerna och undrar varför Saudiarabien inte kan använda sina vapen mot Israel istället, en stat som mördar och ockuperar muslimer? En bra fråga, då Saudiarabien stödde Saddam för att denne var arab i sitt krig mot Iran, nu är det ju araber som är ockuperade och angripna i Israel, vart är Saudiarabiens stöd till sina arabiska fränder?

  Mer att läsa:

  Blodbad är ett blodbad är ett blodbad

  Houtis?

  Post Tagged with , , , , , , , , ,

5 Responsesso far.

 1. Twilighter skriver:

  Svaret på din fråga är att dem tänker på sin egen ficka och sitt eget välmående förrän dem tänker på människorna som dör och blodet som spills p.g.a. att det finns såna som dem som vägrar stå upp mot orättvisan och väljer istället att svansa efter USA..

 2. Bahlool skriver:

  Tyvärr är ett stort antal av de arabiska ledarna och staterna sådana, som föredrar att gå fel staters ärenden. De här pengarna de satsar på att mörda och att avhålla hjälp att nå de civila, hade de kunnat använda för att bekämpa den ökande fattigdomen i sitt land

 3. Hussein al-Faham skriver:

  Hej Bahlool!

  Hur ska Saudiarabien änvanda sina vapen mot Israel, om vapnen, som Saudiarabien har, kommer från Israel och USA?!

 4. seyfo skriver:

  glöm ej folkmorden på assyrier, syrianer, armenier, kurder ?

 5. Bahlool skriver:

  Så sant Hussain

  Seyfo som sagt många folkmord och massmord har begåtts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up