• Ghadir del 4

  Idag kom jag i en diskussion med en vän som missförstod shiiternas kärlek för Ali, något som hänt mig ofta. Man menar för att vi nämner Ali så ofta, så värdesätter vi honom mera än Profeten (saw). Så är inte fallet. Jag nämner mina vänner mer än min mor i min blogg, betyder det att jag älskar mina vänner mera än min mor? Vår kärlek för imam Ali grundar sig i några händelser och ord från den heliga Profeten (saw) och den heliga Koranen, som förklarade för oss vad Ali var är och förblir. Vem han var, vad han stod för och varför vi ska älska honom. Hadith efter hadith belyser detta.

  Ali utnämndes till att leda muslimerna efter Profeten Muhammed (saw). När man läser om Alis historia, så inser man vad som hände och vad som gick snett. På Ghadirdagen utnämndes Ali till att leda muslimerna efter Profeten (saw). Än idag ser vi kaoset som finns i världen, för att man inte följde Profetens (saw) eller Allahs order. Här kommer lite olika sånger på olika språk och de belyser kärleken vi känner för Ali, Allahs lejon, islams svärd och den bäste efter Profeten (saw).

  Turkisk sång

  Det sägs att Ali nämns i Koranen runt 300 gånger, indirekt eller mera direkt som i versen 5:55. Ordet Haider som nämns i denna arabiska sång, är även det ett namn på Ali, han kallas även för Karrar och för AbuTurab

  En av mina favoriter på persiska, med engelsk text:
  Ali Jaan

  Persiska med engelsk text, om hur det var att mista Ali, när de fattiga inte fick hjälp längre, när de svaga inte hade någon beskyddare längre, medan han var döende, så läste han upp sitt testamente till sina barn och ett av hans råd och förmaningar var, ta hand om de svaga, de behövande, de föräldralösa.

  Post Tagged with , , , , , , , , , , ,

2 Responsesso far.

 1. RZA skriver:

  Jag trodde det var förbjudet att avbilda sahaba eller profeten….

 2. Bahlool skriver:

  RZA det är hadither som finns som förbjuder det. Shiiter menar att så länge du bara tror det är liknelser så är det ingen större fara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up