• Synagoga + Moské = sant

  I delstaten Virginia i USA, har judar och muslimer uppnått något som muslimer och judar inte haft på många år, en symbiotisk samexistens där de hjälper varandra. Moskén har haft problem med att få plats för sina besökare, så man har börjat hyra delar av synagogan på fredagarna. Vidare har imamen och rabbinen hållit tal inför varandras besökare.

  I många århundraden levde muslimer och judar sida vid sida i fred, medan man förföljde judarna i Europa, så beskyddades judarna av muslimerna i mellanöstern. Konflikten i mellanöstern grundar sig i den ideologi som kallas för sionismen, en ideologi som är rasistisk och fascistisk av sig. Enda jag retade mig på med artikeln är att man ska besöka Israel, något som är förbjudet för oss shiamuslimer på grund av den olagliga ockupationen och stölden av palestinsk mark.

  Virginia synagogue doubles as mosque for Ramadan – Haaretz – Israel News.

  Post Tagged with , , , , ,

4 Responsesso far.

 1. R skriver:

  Al salamo alekom , jag måste bara fråga ( although jag har en anning ) vad står ditt namn bahlool för ?

 2. Bahlool skriver:

  Wsalam R: Bahlool betyder galen eller sjuk, clown. Liknande betydelse finns i länder som Indonesien. Jag tog det dock pga en man som hette Bahlool på medeltiden i Irak.
  http://www.bahlool.se/2009/07/11/bahlool-3/
  http://www.bahlool.se/2009/07/11/bahlool-2/

  kan du läsa lite mear om denna man. Han spelade galen för att överleva förföljelser mot shias samtidigt var han en av sin tids smartaste som jag alltså 😉

 3. Micke skriver:

  Man måste verkligen fråga sig, vad gör judar och muslimer i Virginia, varför är dom inte kvar i öknen?

  Varför dras ni till oss vita kristna människor? Är vi magnetiska?

 4. Bahlool skriver:

  Lol man kan ju fråga sig vad de vita gör i Virginia 😉 Var inte det indianernas land? :PP Vad gjorde de vita i Afrika? Asien? Amerika? Australien? Ogillar ni Europa så mkt att ni måste befolka hela världen?..precis..samma logik 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up