• Vi kan inte ignorera sanningen

  Vi kan inte ignorera sanningen – ockupationen är en våldsam, rasistisk, inhumant, illegalt, odemokratiskt, immoraliskt och en extrem kondition som presenterar en dödlig fara för båda två folken.”

  Så skrev 80tal studenter i Israel som vägrar göra lumpen i de ockuperade palestinska områdena. I Israel betyder deras vägran att de får sitta i fängelse, för sin övertygelse att man inte får ockupera oskyldiga folk. En av ungdomarna besökte de palestinska områdena och insåg att hans land, Israel, begick brott. En ung man blev hotad med att han kommer slängas ut hemifrån, om han vägrade göra lumpen.

  Detta är inte första gången judar står upp för vad som är rätt, men det är en rätt ovanlig och sällsynt handling. Man har sedan 1979 skrivit liknande upprop mot att göra lumpen i områden som är ockuperade av Israel. När man betänker att 94% av judarna stödde Israels krig i somras, ett ”krig” som kostade 1400 livet, så är dessa ungdomar ett ljus i mörkret.

  viaAl Jazeera English – Middle East – Israeli youths reject army call-up.

5 Responsesso far.

 1. Darius skriver:

  Vilka hjältar dessa människor är (L)

 2. Bahlool skriver:

  shh säg inte så..då är du antisemit!!

 3. .: نور :. skriver:

  Såg ett program (minns inte vad det hette), där två bästa vänner, en var jude o en var palestinsk muslim, de reste omkring i Israel så både fick se hur dem blev behandlade. Jag tror många ungdomar i vår ålder är trött på krig o misär. Min generation (med undantag från hjärntvättade människor) är urbota less på alla former av förtryck.

 4. Darius skriver:

  hahahhah! som om det har stoppat MIG 😀 jarmo han hotade men kom aldrig…förlåt för igår! jag däckade hårt! hoppas du hade det trevligt ;D

 5. Bahlool skriver:

  Jag hade mardrömmar så det var jättetrevligt 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up