Press "Enter" to skip to content

Kvinnotaxi – Rosa Taxi på frammarsch

Min far jobbade i några år som fotbollstränare i Dubai. Hela familjen besökte honom några gånger, förutom lilla jag. Jag fick höra en massa konstigheter om Dubai, saker som intygades av de vänner jag har som är uppvuxna i “stadsstaten”.

Några år sedan hade man taxibilar för kvinnor i Sverige, men enligt ett EU, så var stred det mot jämställdheten (fanns ju specialpriser för kvinnor på diskotek osv).

Idag såg jag ett program UR (utbildningsradion) som handlade om de rosa taxibilarna i Dubai.Dessa är taxibilar, som har en rosa överdel; de som kör bilarna är kvinnor och de har delvis rosa kläder på sig. Deras kunder är kvinnor och man får se utvecklingen som skett i Dubai de senaste 30 åren. En utveckling som förändrat kvinnornas situation från att ha varit osynliga på stadens gator, till att bli en del av vardagen.

Man räkna med att drygt 30% av kvinnorna jobbar i ett land där 80% av innevånarna är invandrare. I närbelägna Saudiarabien får kvinnor inte ens köra bil, än mindre köra taxi. Jag försökte hitta dokumentären på youtube, men det fanns tyvärr inte men man såg att det på vara 5 år har skett en markant förändring i klädstilen hos de kvinnor som åker med taxibilarna.

Ett uttalande av några av kvinnorna, som var beslöjade, var att de inte kände sig inskränkta med slöjan på, de föredrog den och såg sig som befriade, öppna och moderna. De valde själva att inte gifta sig än och det var ännu en känga mot våra kära islamofober.

Ett liknande taxibolag fanns i Iran, där man enbart kör kvinnor och ses som en räddning för många kvinnor. På grund av att taxibilarna i Iran är de enda färdmedlen där könen blandas. Det har lett till att kvinnor blivit trakasserade och då kom man på idéen med taxibilar för enbart kvinnor.

I Sverige har vi vid flera tillfällen sett hur kvinnor trakasseras av svarttaxichaufförer (nu senast är det en våg av våldtäkter i Malmö). Kanske det är på tiden att inse att kvinnor kanske verkligen behöver lite särbehandling? Taxibilar speciella för kvinnor borde bara vara positivt.

Islamofoberna var ju även tvungna att yttra sig i frågan, och deras fördomar om Dubai, araber och muslimer överlag, visar vilka de verkligt hatfyllda och skrämmande människorna är.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=GR2cF5RsC38′]

8 Comments

 1. Ärlig Modern Kvinna
  Ärlig Modern Kvinna 11 september 2009

  Det är inte vi kvinnor som behöver en särbehandling. Det är ni män som måste upphöra med era trakasserier genom att helt enkelt börja respektera oss och sluta med era dåliga ursäkter. Det är en dålig ursäkt att kvinnor kan endast ta emot kvinnliga kunder för att män trakasserar dom. Ni män får faktiskt ta er samman och beter som riktiga gentlemän.

  Det fram gick även att kvinnor tydligen är försedda med väldigt mycket med konstiga regler som innehåller alltid ordet INTE!

  * Kvinnor får INTE stå i kö för att det står män i kön. Skulle en man skada mig då är det kan som slog mig och det är han som inte gjorde fel. Det var inte fel av mig bara för att jag som kvinna stog i en kö.

  * Kvinnor får helst INTE gå utan för hemmet. VA? Ännu en konstig regel!

  * Kvinnor ska helst INTE utbilda sig och arbeta. Suck en del lever kvar på 1700 talet. Vad är ni män rädda för?

  *Kvinnor får INTE äta på resturang för att det finns män där! Åter igen en regel som är från en öken regel från medeltiden.

  *Kvinnor får INTE helst inte vara en fri människa med egna fria val. VA?

  *Kvinnor får INTE helst inte prata med män. Vad är männen rädda för?`

  Min slutsats är att de män som skapade dessa regler är fega och rädda för oss kvinnor för att de tror att vi ska ta över världen.

  SLUTA SÄRBEHANDLA KVINNOR
  SLUTA TRAKASSERA OSS
  SLUTA MED DÅLIGA URSÄKTER
  BÖRJA RESPEKTERA OSS!!!

 2. PeterSingerFanboy
  PeterSingerFanboy 12 september 2009

  Angående din text; eller så slutar man åka svarttaxi? Kallas sunt förnuft 😉

 3. Bahlool
  Bahlool 12 september 2009

  Ja men jag har ju läst och hört om de här jävla svarttaxibilarna i åratal och att många blivit misshandlade eller våldtagna (en tjej i Norrköping om jag minns rätt, blev ju våldtagen och mördad av en sådan chaufför några år sedan) ändå fortsätter folk..

 4. Ärlig Modern Kvinna
  Ärlig Modern Kvinna 12 september 2009

  NEJ ÄR ETT NEJ!!!

  RESPEKTERA OSS KVINNOR!!!

  Vilka tror ni kör dessa svart taxin?

  Svar: Enligt en erfaren polis som varande mig att inte åka med manliga förare med liknande bakgrund som Bahlool . För att de fall som är anmälda och de fick tag på de förare som våldtar kvinnor har inte ett svenskt ursprung detta gällde både vita som svarta taxin. Det visade det sig även generellt sett från polis förhören att dessa män hade en kvinnosyn som inte stämmer överens med den svenska kvinnosynen. Vi kvinnor inte här så frimodiga och lösa samt respektlöshet och kräkningar är inte för enligt med svensk lagstiftning.

  När en kvinna säger nej då är det nej och inget annat.
  Det är ganska enkelt att förstå och respektera detta!

  Det verkar som om män från den arabiska världen med en muslimsk bakgrund har inte lärt sig normalt mänskligt sunt bond förnuft. För er är ett nej ett ja och för mig som kvinna är nej ett nej.

 5. Bahlool
  Bahlool 12 september 2009

  Var inte du från Libanon? så din bakgrund då 😉 Gå in på texttv..där står det om de som har “svensk” bakgrund..en man i 40 års åldern som våldtagit sin dotter i många år..För er? Har jag våldtagit någon eller? Suck..

 6. Ärlig Modern Kvinna
  Ärlig Modern Kvinna 13 september 2009

  Jag är från SVERIGE!!!!

  Jag har svenska värderingar och moraliska aspekter!

  En kvinna i radion i går kväll sade:

  I Iran är det mycket “haram” om man är lycklig och sjunger av glädje, speciellt om man är kvinna, enligt Islam:

  Att njuta, sjunga och vara lycklig är det “haram” framför allt en man får INTE höra en kvinna vara lycklig och sjunga, enligt Islam. Dessutom får kvinnor inte sjunga när det finns män i närheten.

  Kvinnotaxi – Rosa Taxi på frammarsch
  11 september 2009 in Iran, youtube by Bahlool | 5 comments

  Min far jobbade i några år som fotbollstränare i Dubai. Hela familjen besökte honom några gånger, förutom lilla jag. Jag fick höra en massa konstigheter om Dubai, saker som intygades av de vänner jag har som är uppvuxna i ”stadsstaten”.

  Några år sedan hade man taxibilar för kvinnor i Sverige, men enligt ett EU, så var stred det mot jämställdheten (fanns ju specialpriser för kvinnor på diskotek osv).

  Idag såg jag ett program på UR (utbildningsradion) som handlade om de rosa taxibilarna i Dubai.Dessa är taxibilar, som har en rosa överdel; de som kör bilarna är kvinnor och de har delvis rosa kläder på sig. Deras kunder är kvinnor och man får se utvecklingen som skett i Dubai de senaste 30 åren. En utveckling som förändrat kvinnornas situation från att ha varit osynliga på stadens gator, till att bli en del av vardagen.

  Man räkna med att drygt 30% av kvinnorna jobbar i ett land där 80% av innevånarna är invandrare. I närbelägna Saudiarabien får kvinnor inte ens köra bil, än mindre köra taxi. Jag försökte hitta dokumentären på youtube, men det fanns tyvärr inte men man såg att det på vara 5 år har skett en markant förändring i klädstilen hos de kvinnor som åker med taxibilarna.

  Ett uttalande av några av kvinnorna, som var beslöjade, var att de inte kände sig inskränkta med slöjan på, de föredrog den och såg sig som befriade, öppna och moderna. De valde själva att inte gifta sig än och det var ännu en känga mot våra kära islamofober.

  Ett liknande taxibolag fanns i Iran, där man enbart kör kvinnor och ses som en räddning för många kvinnor. På grund av att taxibilarna i Iran är de enda färdmedlen där könen blandas. Det har lett till att kvinnor blivit trakasserade och då kom man på idéen med taxibilar för enbart kvinnor.

  I Sverige har vi vid flera tillfällen sett hur kvinnor trakasseras av svarttaxichaufförer (nu senast är det en våg av våldtäkter i Malmö). Kanske det är på tiden att inse att kvinnor kanske verkligen behöver lite särbehandling? Taxibilar speciella för kvinnor borde bara vara positivt.

  Islamofoberna var ju även tvungna att yttra sig i frågan, och deras fördomar om Dubai, araber och muslimer överlag, visar vilka de verkligt hatfyllda och skrämmande människorna är.

  Tags: araber, dubai, islam, kvinnor, rosa, slöja, taxi

  5 commentsComments feed for this article
  .Trackback link: http://www.bahlool.se/2009/09/11/kvinnotaxi-rosa-taxi-pa-frammarsch/trackback/

  Ärlig Modern Kvinna on 11 september 2009 at 22:36
  Det är inte vi kvinnor som behöver en särbehandling. Det är ni män som måste upphöra med era trakasserier genom att helt enkelt börja respektera oss och sluta med era dåliga ursäkter. Det är en dålig ursäkt att kvinnor kan endast ta emot kvinnliga kunder för att män trakasserar dom. Ni män får faktiskt ta er samman och beter som riktiga gentlemän.

  Det fram gick även att kvinnor tydligen är försedda med väldigt mycket med konstiga regler som innehåller alltid ordet INTE!

  * Kvinnor får INTE stå i kö för att det står män i kön. Skulle en man skada mig då är det kan som slog mig och det är han som inte gjorde fel. Det var inte fel av mig bara för att jag som kvinna stog i en kö.

  * Kvinnor får helst INTE gå utan för hemmet. VA? Ännu en konstig regel!

  * Kvinnor ska helst INTE utbilda sig och arbeta. Suck en del lever kvar på 1700 talet. Vad är ni män rädda för?

  *Kvinnor får INTE äta på resturang för att det finns män där! Åter igen en regel som är från en öken regel från medeltiden.

  *Kvinnor får INTE helst inte vara en fri människa med egna fria val. VA?

  *Kvinnor får INTE helst inte prata med män. Vad är männen rädda för?`

  Min slutsats är att de män som skapade dessa regler är fega och rädda för oss kvinnor för att de tror att vi ska ta över världen.

  SLUTA SÄRBEHANDLA KVINNOR
  SLUTA TRAKASSERA OSS
  SLUTA MED DÅLIGA URSÄKTER
  BÖRJA RESPEKTERA OSS!!!
  .
  PeterSingerFanboy on 12 september 2009 at 14:32
  Angående din text; eller så slutar man åka svarttaxi? Kallas sunt förnuft
  .
  Bahlool on 12 september 2009 at 15:06
  Ja men jag har ju läst och hört om de här jävla svarttaxibilarna i åratal och att många blivit misshandlade eller våldtagna (en tjej i Norrköping om jag minns rätt, blev ju våldtagen och mördad av en sådan chaufför några år sedan) ändå fortsätter folk..
  .
  Ärlig Modern Kvinna on 12 september 2009 at 15:39
  NEJ ÄR ETT NEJ!!!

  RESPEKTERA OSS KVINNOR!!!

  Vilka tror ni kör dessa svart taxin?

  Svar: Enligt en erfaren polis som varande mig att inte åka med manliga förare med liknande bakgrund som Bahlool . För att de fall som är anmälda och de fick tag på de förare som våldtar kvinnor har inte ett svenskt ursprung detta gällde både vita som svarta taxin. Det visade det sig även generellt sett från polis förhören att dessa män hade en kvinnosyn som inte stämmer överens med den svenska kvinnosynen. Vi kvinnor inte här så frimodiga och lösa samt respektlöshet och kräkningar är inte för enligt med svensk lagstiftning.

  När en kvinna säger nej då är det nej och inget annat.
  Det är ganska enkelt att förstå och respektera detta!

  Det verkar som om män från den arabiska världen med en muslimsk bakgrund har inte lärt sig normalt mänskligt sunt bond förnuft. För er är ett nej ett ja och för mig som kvinna är nej ett nej.

  Bahlool har påstått att det är svenskar som är ilskna, pysiskt sjuka och olyckliga. Det verkar som det är tvärtom för att det är INTE fritt att visa att man är glad och lycklig genom sång och skratt, speciellt om man är kvinna, enligt Bahlools kultur. Det är synd om er muslimer för att ni kan inte ens vara så pass fria att ni inte ens kan tilllåta kvinnorna känna glädje och lycka.

 7. Bahlool
  Bahlool 13 september 2009

  Lol…så det är förbjudet att vara glad? wow..

 8. Bahlool
  Bahlool 13 september 2009

  Lögnare..här skrev du att du var från Libanon

  Ärlig Modern Kvinna
  ****
  Postades 2009/08/23 kl 21:49

  Det extremt sällsynt att barn mördar andra barn.

  Men min erfarenhet är män från Iran, Irak, Libanon och Egypten är att de är kalla i sina själar på så sätt att de finns en råhet i deras sätta att betee sig. Du kanske inte är så, men de jag har mött är så och jag blev totalt chockad så pass att en av mina manliga vänner från Gotland blev skitförbannad när han får höra hur ni illa beteer er mot oss kvinnor och gav mig mycket goda tips och råd med sin härliga goda hjärta. Det saknar jag hos er män från mellanöstern ett varmt härligt gott hjärta. Jag skäms att vara född i Libanon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *