Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hatet mot muslimer och hatet mot islam « Mohamed Omar

I dagarna läste jag en av de mest intressanta artiklarna gällande islamofobi och muslimhatet. Författaren Mohamed Omar och jag delar inte åsikter i allt men han gav mig nya infallsvinklar, som jag själv inte tänkt på innan. Jag brukar anmärka på att samma personer som stödjer SD brukar stödja Israel och vice versa, men i hans (rätt långa) artikel, så tar han  upp namn på judar och på sionister och ger mig mera kött på benen. Jag själv ansåg att judar och sionister var rätt glada för att sprida hat mot muslimer och islam, men jag förstod aldrig i vilken utsträckning.

Vart man än kommer och där man talar om islam och terror begången av muslimer, så ser man att personerna ifråga stödjer Israel. Alltså samma personer som sprider desinformation om islam och muslimerna har ett uppsåt. När m an diskuterar Israel med anhängare till denna stat, så tar de alltid upp att Israel är en bastion mot islamisk hegemoni över världen, man är för Israel för att Israel är en stat som slåss mot vår fiende, muslimen.

När man lyckas med konststycket att omvända ett nazistiskt parti till att vara ett islamofobiskt sådant såsom i fallet med SD, så måste man även lyckas med konststycket att få muslimen att framstå som värre än han verkligen är, han är monstret som vill döda oss, han är monstret som slåss mot den enda demokratin i mellanöstern (Israel) han är monstret som vill spränga upp oss, han är monstret som vill angripa våra bögar och våra kvinnor.

Israels sak är vår, så säger de kristna fanatikerna i USA och Israels sak är vår, så säger islamofoberna. För att Israels sak verkligen ska gå hem hos alla massor, så måste man framställa deras fiender, Iran och muslimerna, som onda, hemska och rättfärdiga att mörda.

Jag kan bara tacka Mohamed Omar till denna artikel, som sammanflätat sakerna på ett underbart sätt. En stor nackdel jag ser med artiklen är att Mohamed Omar söker och tror sig finna stöd bland högerkrafterna, om de är moderata eller rasistiska, för han menar att man har mycket gemensamt med högerns värderingar. I min syn är höger och vänster skalan indelad på så vis att vissa saker (familjen, moralen, värdegrunden, respekten för religigionen) är lik mellan islam och högern medan andra saker (socialismen och rättvisepatoset, kampen för de svaga) är mera gemensamt mellan islam och vänstern.

Längre ner följer ett utdrag ur texten som Mohamed Omar skrivit, jag förstår att några av mina läsare har fördomar mot honom, men fakta är fakta och det spelar ingen roll vem som förmedlar den.

Islamofobi och sionism

Ingen som studerar islamofobi kan undgå att upptäcka dess kopplingar till sionismen. Det är därför anmärkningsvärt, när i en anspråksfull bok om islamofobi, skriven av en kännare av Palestinakonflikten, ingen analys av dessa kopplingar görs. Det kan inte röra sig om något annat än medveten mörkläggning. Malm vill inte att detta diskuteras. Han hade kunnat stryka flera kapitel om kristet islamhat från medeltiden och om orientalismen på 1800-talet och i stället skrivit femtio sidor om sambandet mellan sionism om islamofobi. Det vore mer relevant för förståelsen av samtidens islamofobi, som ju är djupt sammanflätad med Israels agenda, vilket alla vet, Malm inbegripen, som på allvar följer islamofobin, kartlägger den, spårar aktörernas finansiärer, ideologiska hemvister och nätverk.

Är det en slump att nästan alla de tongivande islamofoberna har judisk bakgrund? Författare, journalister och akademiker som Melanie Philips, Sam Harris, Bat Ye’or, Walter Laqueur, Bernard Lewis, Daniel Pipes och Ralph Israeli. Och de islamofober inom Eurabienbranschen som inte har judisk bakgrund är, utan undantag, sionister. Islamofobisk verksamhet åtföljs så gott som alltid av judisk etnisk aktivism. När islamofoben Geert Wilders åker på turné i USA väljer han synagogor som sin arena, klär sig i kippa och möts av stående ovationer från de fromma församlingarna. Ilya Meyer från synagogan i Göteborg översätter Daniel Pipes anti-islamiska alster till svenska. År 2007 tilldelades Ted Ekeroth Herzl Award, till minne av sionismens grundare, av World Zionist Organization för sina ”exceptionella insatser för Israel och sionismen”. Vari bestod dessa ”exceptionella insatser” om inte i spridandet av islamofobi i Sverige?

viaHatet mot muslimer och hatet mot islam « Mohamed Omar.

53 kommentarer

  1. Per 12 juni 2009

    Öh, fakta är fakta och det spelar ingen roll vem som har förmedlat dem? Halva texten du citerar handlar ju om att utpeka judar just för att de är judar… 😉

    Det gläder mig iallafall att du reserverar dig mot delar av MO:s åsikter. Det är viktigt. Alliansen mellan en högerextrem traditionalist som Mohamed Omar, för vilken Islam bara är den yttre religionen, ett passande skal, medan hans sanna religion är perennialismen, och nazisterna är följdriktig. I hans fall kom troligen traditionalismen före islam – behärskar han ens arabiska? Om du granskar honom närmare ska du se att han är en falsk muslim: din tro är bara ett verktyg för MO och hans nazistkompisar. Akta dig! Jag menar det och jag vill dig väl när jag säger det, vare sig du tror det eller inte.

  2. Bahlool 12 juni 2009

    Nja poängen är ändå att vissa personer använder spridandet av hat och av fördomar mot islam och muslimer för andra sakers skull. De gör det för att skydda och främja Israels intressen och i Israels intressen ligger just att förmedla en hemsk bild av muslimen. Att de är judar gör ju saken ännu värre, eftersom de, om någon, borde veta vad spridandet av desinformation och lögn kan leda till. Det vi ser nu är likadant som vi såg innan man började med kristallnatten och angreppen mot judarna.
    Jag har talat med MO och jag tror att han är mer religös än folk vill tro.

  3. Per 12 juni 2009

    Och vad ska man säga om att araber/muslimer sprider antisemitism? För lögnerna om Förintelsen syftar bara till att sprida judehat, vilket ju är den ursprungliga betydelsen av ordet ”antisemitism”. Semiter borde väl sträcka ut händerna till varandra, och inte till SD:are eller nazister? Du vet väl att Stockholms synagoga är byggd i orientalisk stil för att judarna i Sverige för 100 år sedan identifierade sig med sina muslimska bröder och systrar?

    Jag tror också han är religiös, men det gör honom inte god, tyvärr. Han är en man som idag använder religionen för sina politiska syften. Kan han arabiska, vet du det?

  4. Per 12 juni 2009

    Det revisionisterna och nazisterna på MOs blogg – inklusive han själv – sprider idag är lögner och desinformation. Jag tycker extrem synd om den unge killen Rezan där som de försöker dra ner i sitt mörka träsk. 🙁 Hoppas de inte lyckas!

  5. Bahlool 12 juni 2009

    Fram till sionismens folkmord på palestinier, så levde araber och judar som grannar med varandra. Jag själv föddes i ett hus som tillhörde en judisk familj, det största centret för judar utanför Israel i mellanöstern ligger i Iran osv..Att ifrågasätta Israel och att ifrågasätta judeutrotningen är inte lika med antisemitism. Jag har rätten att ifrågasätta om det finns en gud eller ej på samma sätt har jag rätten att tro på judeutrotningen eller ej eller på antalet miljoner osv. Det är tyvärr så att förespråkare för sionismen alltid gillar att försöka kalla allt och alla för antisemiter, när dessa kritiserar Israel eller judarna.

  6. Bahlool 12 juni 2009

    Men tycker du inte det är märkligt att det finns belägg för att siffran 6 miljoner använts innan utrotningen?

  7. Per 12 juni 2009

    Vad bevisar den siffran menar du? Att den nämnts förut? I en artikel av en katolsk f d borgmästare i New York? Vad är det för bevis? Seriöst Bahlool: Kritisera Israel är inte antisemitism, det har jag aldrig sagt. Kritik får framföras fritt, du har t o m rätt att kräva att israel ska upphöra att existera. Det är din sak och något du har rätt att arbeta för.

    Däremot är historieförfalskningen som dessa högerextremister sysslar med helt uppenbart antisemitisk. När de kopplar allt ont från franska revolutionen och framåt till judar och frimurare framstår de bara som löjliga – när de förnekar historiska fakta verkar de dumma.

    Den nazistiska judeutrotningen – liksom utrotningen av Jehovas vittnen, zigenare, homosexuella osv – är ett historiskt faktum som är väl belagt. Det ger garanterat inte judar, britter, eller vilka du nu vill ge skulden, rätten att stjäla andras land. Men det måste väl gå att hålla isär sakerna?

    Samarbetet och upptagandet av nazistiska argument och högerextrem historieförfalskning är garanterat bara till skada för palestiniernas sak. MO är till skada för islam i Sverige, men det vet du ju redan att jag tycker. Och INTE för att han är troende, inte för att jag tror på idiotteorier om Eurabia osv, utan enbart för att han idag samarbetar med de mest extrema högerkrafterna vi har i landet. Det är ett mycket farligt spel.

  8. Bahlool 12 juni 2009

    Jag gillar inte dem han ser som sina vänner eller trosfränder, men jag tror att det passar att säga min fiendes fiende är min vän på det här. Hur ser du då på sionisternas/judarnas flört med islamofoberna? Är inte det lika farligt? SD är inte att leka med och deras framställning av islam och muslimerna är ju det som leder till att allt fler blir antisemitiska, för judar i Sverige har tagit ställning för SD .
    Frågan är varför är MOs flört med högern värre än sionisternas flört med högern?

  9. Per 12 juni 2009

    Till att börja med tycker jag det ena är lika illa som det andra. Jag tycker det är lika sinnessjukt dumt att bli islamofob för att man är jude som det är att bli förintelseförnekare för att man är muslim/arab. Att manipulera med ”fiendens fiende är min vän” är extremt dumt och farligt. Jag tror att det finns tillräckligt många och mycket goda krafter på alla sidor för att en människovärdig och respektfull utveckling ska vara möjlig.

    Sionisternas flört med SD är avskyvärd! Jag fattar inte hur personer med judisk bakgrund kan låta sig förföras av SD, gamla skinheads och BSS-svin. Men jag tycker att Mohamed Omars samarbete med nazister är lika illa.

    SD är farliga för att de är större och risken finns att de kommer in i riksdagen. Nazisterna kring Mohamed Omar är få och marginella, men de är fruktansvärt mycket mer extrema och våldsbenägna. Det ena ursäktar inte det andra!

  10. Bahlool 12 juni 2009

    bra jag håller med där 😉 men som du sa det är farligare med SD + Sionisterna/judarna eftersom de är så många och så mäktiga..sen drabbar islamofobin 1.5 miljarder i världen och i Sverige runt 400 000 människor..judarna är många gånger färre ändå är det värre att bli kallad antisemit än islamofob..

  11. Per 12 juni 2009

    Ja, brott som brott. Ett ont ursäktar inte ett annat. Men eftersom judarna en gång faktiskt nästan helt utrotats i Europa så kan man ju förstå att de är lite extra paranoida – och att europeerna, som ju var de som gjorde det (inte bara tyskarna!) skäms lite extra och är lite extra känsliga för det…

    Men jag instämmer med dig: antisemitism och islamofobi är lika illa. Det ena ursäktar inte det andra. Fet respekt ska du ha också för att du faktiskt säger emot ibland på Mohamed Omars egen blogg! 😛

  12. Staffan 12 juni 2009

    Anledningen till att partier som SD hetsar mot muslimer är inte för att stödja Israel, utan för att de tror att det är ett bra sätt att skrämma folk till att rösta på dem. Stödet till Israel blir en bieffekt. Och det är långt från bara judar och sionister som är rädda för muslimer. Det verkar vara extremt förenklade och vinklade resonemang från Omar, som vanligt. Att du känner dig attraherad av vad han skriver är tragiskt. Det värsta tänkbara scenariot för svenska muslimer är att galenpannor som Omar blir nån slags representant för dem. Han är långt ute i den politiska öknen med sin vurm för förintelseförnekelse och antisemitiska konspirationsteorier. Låt honom stanna där!

  13. Bahlool 12 juni 2009

    lol varför skulle jag inte? MO är ansvarig för sina ord jag för mina..han är min vän som sagt och min trosfrände men alla har vi olika åsikter och olika värderingar

  14. Gunnar 12 juni 2009

    Kan inte annat än hålla med skribenterna ovan. Med vänner som Omar behöver muslimerna i Sverige inga fiender. SD är lekskolehöger jämfört med folket som huserar på MO’s blogg. Skulle judarna gjort allt som skribenterna där tror så vore dom verkligen guds utvalda folk. Vilken vettig anledning finns det att förneka förintelsen egentligen? Vem tjänar på det? Inte palestinier eller muslimer i allmänhet iallafall.

  15. Bahlool 12 juni 2009

    lekskolehöger som vill försvåra, förbjuda och stoppa islam ohc muslimernas chanser till att delta i samhället. Jag tror att det är farligare med SD än med de högerpersonerna på MOs blogg. Ingen jag sett där förnekar den men de menar, något som de har rätt i, att man inte ska tro på allt som sades. Det är enkla frågor varför försvåras svaren? Var det 6 miljoner som dog då eller innan? Enligt en annan rapport var det 5.1 miljoner som dog osv..det är enkla frågor som man kan belysa i det öppna men det är förbjudet.
    Nej de är några få som inte utgör någon fara för muslimerna..den stora faran kommer från över 3% av svenskarna som håller med SD helt öppet..många svenskar avskyr islam och det är pga den islamofobi som sprids av SD och deras sionistiska/judiska vänner.
    Att du inte kan se skillnaden på vart den stora faran verkligen finns kan enbart bero på att du inte känner någon samhörighet med muslimerna men enbart med judarna.

  16. Per 12 juni 2009

    Nu tappar du kollen igen Bahlool. Varför tycker du att du måste försvara Mohamed Omars nazistsympatier? Vadå det ena är farligare än det andra osv? Tror du fler svenskar börjar gilla islam när en av de mest framträdande muslimerna börjar jobba med nazister? Skärp dig! Tycker du iallafall att ett fel ursäktar ett annat? Tycker du att det är ok med lite misshandel, men inte mycket? Lite lögn är bra, eller är det rätt lögner du vill ha?

    Vill du veta mer om Förintelsen finns det forskning. Du behöver inte tro på saker som olika fnoskiga hylozoiker har skrapat ihop. Och det finns inget förbud i Sverige mot att forska om detta. Ingen av idioterna Wilhelmsson osv är några forskare. Ingen av dem är historiker. Ingen av dem vet vad de snackar om – de ljuger för att sanningen inte passar dem i deras politiska projekt, där palestinierna bara är användbara ”bönder”.

    Du går direkt till anklagelser: ”Att du inte kan se skillnaden på vart den stora faran verkligen finns kan enbart bero på att du inte känner någon samhörighet med muslimerna men enbart med judarna.”

    Och varför tycker du då att det är så himla viktigt att försvara nazisterna? Är det för att du är en intolerant muslim eller en rasistisk arab? Sluta kalla andra för ”judevänner” eller ”judar/sionister”, så kanske du själv slipper att folk skäller dig för ”islamist”. Ska det vara så himla svårt att ta avstånd från flera fel samtidigt? 🙁

  17. Gunnar 12 juni 2009

    Varför i all världen skulle jag känna samhörighet med muslimer eller judar? Det är religiösa beteckningar och jag är ateist. Pratat du däremot om israeler eller palestinier eller andra nationaliteter så kan jag ha en åsikt om det politiska skeendet och känna sympati med strävanden som gäller frihet. Självklart skall palestinerna ha en egen stat och Israel skall sluta upp att obstruera mot en ofrånkomlig process. Men förstå detta: de flesta svenskar är sekulära, de flesta svenskar är också sedan skolan vaccinerade mot nazistiska dumheter. Att kombinera bägge som MO gör kommer aldrig att framkalla sympatier. Skjuta sig själv i foten är ett understatement…

  18. Bahlool 12 juni 2009

    Gunnar:
    Jag ser inte stor skillnad på sionismen eller nazismen, bägge två är människoovärdiga. Du tycker att SD inte är lika farliga som deras trosfränder på MOs blogg, jag tycker tvärtom, att de är farligare. När 400 000 muslimer i Sverige bekämpas, är inte det värre än när några få tusen judar bekämpas? Jag försvarar inte nazisterna på den bloggen, vet inte ens vilka som är nazister där eller bara nationalister elle SDare..men du försöker antyda att SD inte ens är i närheten av de som besöker MOs blogg, något som inte stämmer. Det sprids ett stort hat mot muslimer i Sverige och världen, och det är det som kommer skjuta europeerna och väst i foten..Jag tycker det är märkligt att man gör så stor grej av MOs uttalanden och dem som besöker hans blogg, medan islamofoberna får härja fritt med ursäkter som ”yttrandefrihet och demokrati”..

  19. Bahlool 12 juni 2009

    Per:
    Jag har aldrig sett MO stödja nazismen eller nazister..men ja han gillar högerfolk och ja han gillar högerns ideal. Dock är dessa högerideal inte mycket annorlunda än de ideal som många konservativa grupper stödjer och älskar. Tror du att folk gillar eller accepterar islam med eller utan MO? MO spelar ingen roll i sammanhanget, svensken är islamofobisk av sig och är rädd för islam. Jag har sett det här så ofta och så länge att MO inte spelar roll..Ta Ny Demokrati, de skrämde med hjälp av ord som att vi inte vill att våra barn ska be mot mecka..vart var MO då i sammanhanget? SD skapade fruktan och skrämsel mot islam, innan MO blev känd som ”radikal”,. Jag tror du gör det för lätt när du menar att MO spelar roll för medelsvenssons syn på islam. Vi har för många bloggar som är hatfyllda mot islam och muslimerna och får komma undan med det, medan man drar ner antisemtiska eller israelfientliga bloggar i smutsen.

    Ja jag menar det är värre med mycket misshandel än med lite, jag tycker det är värre med många döda än få..det är enkel logik.
    Jag är uppvuxen med holocaust..tro mig..jag har varit och besökt koncentrationsläger. Jag har dock aldrig trott på siffran 6 miljoner och det verkar finnas belägg för att den siffran inte stämmer. Du kan ju förklara för mig varför det är straffbart att förneka judeutrotningen i länder som Tyskland och Frankrike?
    Jag är islamist..jag är för en islamisk stat..men såsom det finns olika versioner av islamister, så finns det olika versioner av nationalister och av ”antisemiter”.
    Jag tycket det är vitkigt att försvara det jag tycker är rätt..om det representeras av nazister eller sionister spelar mindre roll. Det är du som kräver att man ska ta avstånd från MO, medan jag förklarar för dig att man kan ta avstånd från vissa av hans åsikter och stödja andra..

  20. Gunnar 12 juni 2009

    Sannolikt kan du finna upprördheten över MO’s uttalanden i det jag skrev i min tidigare post. Det finns en generell avsky mot nazister som är mycket äldre än problemet med islamofober, därför uppfattas MO’s kompisar som betydligt värre än SD anhängare i sak. Ta diskussionen om en överlevare som föreläst och det ifrågasattes om personen verkligen talade sanning. Man skall välja sina vänner med omsorg.

  21. Bahlool 12 juni 2009

    Jag hade en överlevare som lärare..jag var den ende som försvarade honom i klassen (skrivit om det, han hade tysk dialekt) när jag sen gick in i klassen menade han (hånfullt) om jag var släkt med saddam..hans hat för araber hade tagit överhanden..och jag minns än idag hur stum jag var i klassen över det här..och hur jag senare mobbades av mina klasskompisar..Med tanke på att det fanns stort stöd för nazismen hos gemene svensk så är det märkligt att folk nu börjar ”hata” nazisterna. SD är inte mkt annorlunda med deras historia…

  22. Per 12 juni 2009

    Varför är det så svårt att ta avstånd från både nazism och SD? De högerideal Mohamed Omar hyllar ligger så extremt långt till höger att de ligger utanför kartan i de flesta europeiska länder.

    Varför det är straffbart där? Ja, du – historien förklarar det. Dessa länder vill inte att det som skedde ska hända igen. De vill inte att man ska kunna använda lögner till att uppvigla folkmassor till massakrer, mord och krig. Är det så svårt att förstå? Jag tycker förbudet är fel, precis som det är fel att man inte får förneka massakrerna på Armenier osv. De ger förnekarna mer uppmärksamhet än de förtjänar eftersom de gör dem till martyrer. Men det går alldeles utmärkt att förstå varför det finns i dessa länder.

    Jag tror att Mohamed Omar betydde mycket för att öka förståelsen och intresset för islam. Nu har han själv förstört allt det arbete han gjorde. Vem kan idag trovärdigt förklara islam för sekulariserade svenskar? Mohamed Omar svek muslimerna, och han svek alla gemom att ljuga, luras, publicerade t o m ”falska” diktsamlingar. Hur ska någon musli efter det kunna värja sig mot anklagelser om ’taqqiya’?

    Allt skulle inte vara automatiskt bättre om han inte fanns – men han har, genom sitt agerande, gjort läget mycket sämre för svenska muslimer.

  23. Bahlool 12 juni 2009

    Varför är det så svårt att ta avstånd från både nazism och SD? De högerideal Mohamed Omar hyllar ligger så extremt långt till höger att de ligger utanför kartan i de flesta europeiska länder.

    Varför det är straffbart där? Ja, du – historien förklarar det. Dessa länder vill inte att det som skedde ska hända igen. De vill inte att man ska kunna använda lögner till att uppvigla folkmassor till massakrer, mord och krig. Är det så svårt att förstå? Jag tycker förbudet är fel, precis som det är fel att man inte får förneka massakrerna på Armenier osv. De ger förnekarna mer uppmärksamhet än de förtjänar eftersom de gör dem till martyrer. Men det går alldeles utmärkt att förstå varför det finns i dessa länder.

    Jag tycker inte att hans ideal ligger så långt till höger..men du verkar veta mera än mig.
    Så man vill inte att lögner ska få uppvigla folk, och då förbjuder man all diskussion i ämnet? Men varför förbjuder man inte hets mot muslimer? Varför inskränkar man muslimers rätt att bära slöja i skolan men tillåter judiska och kristna religösa symboler. Man förbjöd Galileo Galilei att diskutera rymden och världens och solens placering..Hade man inte velat ha lögner så hade man låtit folk diskutera i lugn och ro och låtit folk komma medfakta.
    Nej det kan inte gå att förstå, man borde då förbjuda diskussion i islam, religion, politik för allt, och jag menar verkligen allt kan gå att användas för att uppvigla folk..

    Jag tror att Mohamed Omar betydde mycket för att öka förståelsen och intresset för islam. Nu har han själv förstört allt det arbete han gjorde. Vem kan idag trovärdigt förklara islam för sekulariserade svenskar? Mohamed Omar svek muslimerna, och han svek alla gemom att ljuga, luras, publicerade t o m ”falska” diktsamlingar. Hur ska någon musli efter det kunna värja sig mot anklagelser om ‘taqqiya’?

    Allt skulle inte vara automatiskt bättre om han inte fanns – men han har, genom sitt agerande, gjort läget mycket sämre för svenska muslimer.

    Eftersom taqqiya är ett shiafenomen så kan han och alla andra lätt värja sig.
    Enligt dig måste en människa hålla tyst om sina inre känslor och värderingar, för att inte bli anklagad för saker 😉
    Jag tycker inte att han har gjort det sämre..jag tycker att grupper som SDhar gjort det sämre..och jag tycker att judar och sionister med sitt islamofobiska arbete gjort det mycket sämre..jag tycker det är märkligt att skylla påMO när det finns andra som gjort det värre och hemskare..Hans skriverier har istället lett till att allt fler intresserar sig och läser på om islam..på samma sätt ledde anklagelser mot muslimer om terrorbrott till att allt fler konverterade (sägs runt 30 000 konverterade efter 11/))

  24. mammamarie 12 juni 2009

    Det som är illa inom Förintelseindustrin är att det bara är utrotningen av judarna som räknas. Man talar aldrig – i förintelsesammanhang – om de homosexuella, zigenarna eller mentalsjuka som även de var föremål för samma utrotning.

    Annars vurmar man minsann för de homosexuella, men när de ska sättas i samband med judarna så är de tydligen inte lika värda längre…inte de andra grupperna heller. Bilderna visar bara judar i koncentrationslägren. Det är endast judarnas tragiska historier som förmedlas. ALDRIG har jag hört en mentalsjuk eller homos tragiska berättelse om förintelselägren.

    Dessutom vill tydligen inte folk höra det som sionisterna själva säger – angående sionismen:

    ”Sionismen är inte en fråga om religion utan uteslutande en fråga om ras”. Som ordföranden för Världs Sionistiska Organisationen, Max Nordau, sa i tidningen ”La Libre Parole” den 21 dec 1903.

    Om man i citatet ovan byter ut ordet ”sionismen” med ”nazismen” så ser man att citatet beskriver båda ideologierna mitt i prick.

  25. Per 12 juni 2009

    ”Så man vill inte att lögner ska få uppvigla folk, och då förbjuder man all diskussion i ämnet? Men varför förbjuder man inte hets mot muslimer? Varför inskränkar man muslimers rätt att bära slöja i skolan men tillåter judiska och kristna religösa symboler.”

    Var är diskussionen förbjuden? Är vi i Sverige nu eller? Vad är det du inte får säga här menar du?

    Har det undgått dig att vi har en hetslagstiftning och att det faktiskt är förbjudet att hetsa mot muslimer?

    I vilken skola i Sverige är det förbjudet att bära slöja? Det är, mig veterligt, bara i Frankrike och Turkiet det är flrbjudet i skolor i Europa.

    30 000? Kul. Det bor 300 miljoner i USA och nästan 500 miljoner i Europa. Hur många har tagit avstå¨nd från islam efter terrordåden?

    Du försvarar Mohamed Omar till varje pris. Det är verkligen otroligt. Du anklagar judar/sionister för att sprida hat och islamofobi, för att ljuga och hetsa tillsammans med SD. Sen tycker du att det är helt ok när ”din” sida gör detsamma. På det sättet komme vi inte vidare… :-S

  26. Bahlool 12 juni 2009

    Mycket fint citat..jag minns när man byggde ett nytt monument över judeutrotningen, då blev det rabalder när man nämnde andra grupper än den judiska som dog..och folk demonstrerade för att få bort allt som inte hade med judarna att göra..ändå skulle monumentet handla just om utrotningen och koncentrationslägren…

  27. Bahlool 12 juni 2009

    När MO diskuterar ämnet så leder det till att han anklagas för antisemitism, när jag stödjer Hizbollah blir jag kallad antisemit osv..man vill slänga ut personer som ifrågasätter holocaust ut i kylan, för att de vill ifrågasätta..om lasses och andras argument är så fel, så behöver man inte göra mera än låta dem hållas på och ge motbevis..thats it.
    JAg talar om Sverige och hela världen…Tror du verkligen på den hetslagstitningen? Gå till SDs bloggar..gå till bloggar och hemsidor som talar om hur hemsk islam är osv..byt ut islam mot judendomen..så ska du få se på hur snabbt personen ifråga bakom sidan får stå till svars för sina ord..byt ut mohamedkarikatyrerna mot judar och judiska karikatyrer..så ska du få se på hur den lagen tillämpas..men när det drabbar muslimer då är det yttrandefrihet. En lag är ingenting om inte staten vill ta ansvar för den och tillämpa den.
    Jag har tom blivit dödshotad via mejl..när jag skickade mejlet till isp, så sa de vi kan inte göra något..wow..och dödshotet kom för att jag driver muslimska bloggar och hemsidor..

    I Sverige blev vissa tjejer förbjudna att ha burka på sig..och man har haft på tal att förbjuda slöjan helt.

    Islam växer lavinartad och inte enbart på grund av födslar..för att se hur det ser ut i USA så titta gärna in på MuslimNytts länkning om en rapport från USA om muslimer i USA och ökningen.

    Nope jag tycker inte det är rätt att min sida gör det, jag tycker att man ska döma bägge parter efter samma mått..i dagsläget är det ”min” sida som döms enbart.

    http://mytwocents.blogg.se/1188589009_islam_r_farligt_fr_hl.html
    Byt ut Judendomen är farlig bla bla..

    https://www.flashback.info/archive/index.php/t-311993-p-6.html
    Hur man talar om slakt av 50-60 miljoner muslimer i Europa..

    http://germundandersson.blogspot.com/2009/04/anders-fogh-rasmussen-och-islam.html

    Frågan är om du går till sionisters bloggar och kommenterar deras spridning av hat mot muslimer`? Som sagt..hur många muslimer är det som sprider antisemitism? Hur många judar/sionister sprider islamofobi?
    Jag tror du kommer märka att det är mycket värra från den ”andra sidan”..

  28. Per 13 juni 2009

    Faktum kvarstår: Oavsett vilken sida som är värst så fattar jag inte hur du tycker att kampen mot ett ont blir bättre av att man stöder ett annat ont.

    Burka är något man i en svensk kontext kan ha rätt att slippa. Det är frågan om helt maskerade personer, det fungerar givetvis inte här. Det är inte islamofobi. De kan ha hijab eller också får de hitta en annan lösning. Jag tycker det är lika rimligt att burka inte funkar i det svenska samhället som det inte skulle funka att sola topless i Teheran. Att det har ”talats om” att förbjuda slöja helt undrar jag över. vardå menar du? På SD-bloggar? Har någon riksdagspolitiker eller etablerad debattör eller jurist föreslagit det? Du får gärna länka till källan i så fall.

    Du håller hela tiden på och säger att ”dom är värre”. Men på vilket sätt är det ett försvar? Det är sandlådesnack. Dom har mera fel? Ja, ok, men det bevisar inte att inte du också har fel, ju, för du tänker och skriver på samma sätt.

  29. Bahlool 13 juni 2009

    http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=493&a=180238
    http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/ListPage.aspx?id=10587

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-vill-forbjuda-sloja-i-skolan-1.550486

    Vilket ont menar du stödjer man när man kämpar mot ett ont?
    Nope..jag anklagar inte judendomen för felen (något man menar är islams fel när det gäller problem med muslimer) jag anklagar inte alla judar för några judars brott (något man hävdar alla muslimer får stå till svars för när det gäller muslimers brott eller missdåd)
    Jag ställde en enkel fråga, brukar du opponera dig mot islamofobin på nätet och i tidningar?

  30. Per 13 juni 2009

    Ja, det brukar jag.

    Brukar du opponera dig mot nazism, judehat och förintelseförnekande och lögner om historien?

  31. Per 13 juni 2009

    Menar du att den iranska tjejen är islamofob?

    Varför ska små flickor som inte ens är könsmogna ha slöja? Väljer de själva då?

    ”De flesta svenskar har en positiv syn på invandrare, enligt en ny undersökning från Uppsala universitet. Samtidigt anser hälften av de tillfrågade att tjejer ska förbjudas att använda slöja i skolan.” Ja? Och? Menar du att muslimer i Sverige öht inte ska ta hänsyn till svenska vanor och traditioner? Många här tycker det är otäckt med alltför täckta kvinnor – burka t ex – och de flesta reagerar på att småflickor har slöja på sig. Jag tror nästan ingen är emot att mogna kvinnor självmant väljer att bära slöja däremot. De finns, men de är inte i majoritet och något förbud har inte ens diskuterats i riksdagen. Eller hur?

    Du kanske vill förbjuda åsikten att slöja är ett kvinnoförtryckande plagg? Någon anledning måste det ju finnas till att de flesta och ivrigaste kritkerna av den själva är exempelvis kvinnor ur den iranska exilen… 😉

  32. Salah ad-Din (pizzabagare) 13 juni 2009

    Selam Aleikum!

    Hur orkar du Bahlool. Ju mer du skriver, ju mer kritik får du. Ju mer kritik ju mer huvudvärk! haha.

    Per: Om nu en journalist skulle bestämma sig för att skriva om förintelsen verkligen ägde rum så kan du räkna med att all media skulle tysta ner honom. För varje artikel journalisten skriver skulle det komma fyra emot. Han skulle rentav få sparken. Nu skriver Bahlool lite grann om Judar och det tog bara några timmar innan ni riktar skarp kritik mot honom. Visst tycker jag synd om judarna, inget folkslag förtjänar det som hände under andra världskriget. Men det ger de inte rätt att ta över ett land och bygga en mur som är dubbelt så stort som Berlin muren. Och varje gång de ska ställas inför rätta så säger de ”Kom ihåg förintelsen!”. Det finns en amerikansk forskare som studerade benen på ”gasade” judar. De fann aldrig någon cyanid. Till och med i gaskammaren hittade de inget cyanid. Gaskammaren hade till och med vanliga fönster och ingen ventilation. Enligt Auschwitz-Birkenau State Museum så dog det ungefär 1 – 1.5 miljoner människor i auschwitz.

    OBS! Jag är ingen Nazist! Om Hitler inte hade funnits hade nog Israel aldrig grundats…

    lyder inte ordspråket ”Min fiendes fiende är min vän”?

    Peace!

  33. Bahlool 13 juni 2009

    Japp, har du följt min blogg så ser du vad jag avskyr nazismen, har även tagit upp antisemitismen och jag har tagit upp rasismen..vidare är jag en stor ”kämpe” mot SD och deras främlingsfientlighet..Vad det gäller lögner om historien så anser jag inte att det är lögn om historien när revisionister för fram fakta men tystas i bloggar och i media..det fick mig till att forska mera i ämnet och jag har börjat ifrågasätta mera och mera av förintelseindustrins slogans..

  34. Bahlool 13 juni 2009

    iranier i sverige brukar inte vara kända för sin kärlek för islam..just i sverige..undrar varför. Hon är kommunist och kommunister från iran har den synen på slöjan.
    Klart de inte väljer själva, lika lite som barn väljer själva ifall de ska gå i skolan, ifall de ska ha örhängen ifall de ska sova eller äta en viss rätt. Det är rätt kul att ni kräver frihet åt tjejer men själva tvingar på dem saker och ting..det kallas för uppfostran..man har en viss bild av hur barnen ska vara och hur världen ser ut och det är ett märkligt fenomen att just när det gäller islam så är det en valfråga om slöjan. Vad fan vet en 10 åring om slöjans positiva egenskaper?
    Vi talade om förbud av slöjan i skolan..så du menar att det är mogna kvinnor som går i skolan? Du sa att det inte fanns debattörer (jag gav dig en) poltiker (jag gav dig fps reprsentant) som är för ett slöjförbud. Vi talade om hur det var i skolor i länder som frankrike och du ifrågasatte min tes att vi lutar åt att förbjuda slöjan i sverige eftersom våra kära sionister/judar sprider en felaktig och äcklig bild av islam.

    hur kan det komma sig att det är iranskor ur exilen? Varför inte turkiskor eller arabiskor? Varför är det just iranskor som har problem? Du spelar dum eller så är du okunnig om den historia som iran och iranier har. Det är ju det hela poängen handlar om, att vi har grupper i samhället som stödjer och förespråkar hat mot muslimer och islam och det är den som är värre än din kära antisemitism.
    Rätt märkligt att när du får källor, så byter du ståndpunkt och menar plötsligt att det är ok att kräva slöjförbud i sverige i skolan..så då menar du och de som är för ett sådant slöjförbud att föräldrar (muslimska sådana) inte har rätten att uppfostra sina barn som de vill, medan varnliga svenssons och judar, och gud vet vad för grupper har rätten att uppfostra sina barn som de behagar..

    Vi har miljoner muslimer som inte bär slöja i den muslimska världen..ingen tvingar på dem eller tvingar av dem den..bara i vårt lilla avlånga land blir det en stor diskussion..och bakom allt det här ligger en pyrande och hemsk islamofobi..
    Utan spridandet av islamofobin i media, så hade folk inte haft en så negativ bild av islam och muslimer.

  35. Bahlool 13 juni 2009

    wsalam akhi, inte första gången folk frågar hur jag orkar 😉 Jag är en enkel människa som inte tål att andra får sista ordet…du får inte ifrågasätta holocaust, för då är du antisemit 😉
    Du får inte belysa judars makt, för då är du antisemit..men om du belyser arabers/muslimers makt…wow.då är du en person som upplyser 😉

  36. Mohamed Omar 13 juni 2009

    Bahlool,

    Den där Per har redan avslöjat sig som islamofob. Strunta i honom. Jag har inga vänner som är ”nazister”. Han snackar goja. Jag är muslim, punkt slut.

    Jag ser inte islam genom den s k ”perennialismen”, (som han inte ens förstår vad det är), jag bedömar alla fenomen, alla tankar, genom islam.

    Koranen och sunna, det som Gud har uppenbarat, och som förklarats av islams ortodoxa tradition, är det enda jag håller mig till.

  37. Per 13 juni 2009

    Problemet med förintelseförnekarna och revisionisterna på Omars blogg är att de inte framför fakta. De ljuger. Det är därför deras påståenden inte får genomslag.

    Auschwitz var ett av många läger. Judar, liksom bögar, jehovas vittnen, ryssar, polacker osv sköts också, arbetade till döds, gasades i bilar osv. Om så många dog enbart i Auschwitz så får du verkligen en aning om omfattningen av det hela. Det unika med nazismen var att man byggde fabriker för att döda. Och jo, cyklon-b-rester har visst hittat, bl a i det avklippta håret – liksom det finns beställningar osv med särskilda krav på att varningslukten i gasen skulle tas bort osv. Revisionisterna ljuger.

    Det du säger om iranier i Sverige gäller dem lika mycket i exempelvis Frankrike. Dina exempel på slöjförbudsförespråkande övertygade mig inte. Jag är emot slöjförbud, men du verkar inte vilja att det ens ska få diskueras… 😉

    Är det inte slöjtvång i exempelvis Iran? Tycker du det är rätt? Jag vet religiösa som tycker det är fel, för det gör religiositeten till en statlig och polisiär angelägenhet.

    Varsågod f ö att citera en enda islamofob sak jag skrivit.

  38. Bahlool 13 juni 2009

    Ljuger? Så när en person tar upp siffran 6 miljoner innan det lär ha skett, är det lögn= han gav källa och han gav citatet. Ingen där gav något svar..när de tar upp vetenskapliga bevis för att gaskamrar inte var gaskamrar, så det enda jag får höra från personer som dig är att de ljuger..inga motbevis..medan de gav bevis och fatka som stödde deras teser..
    Vart sa jag att man inte ska diskutera det? Dock banar islamofoberna vägen för att det blir slöjförbud..och nej jag har varit i frankrike, i england jag har bott i tyskland jag har sett hur iranier där är..de i Sverige är unika. Sen är ju frågan, varför förbjuda det? Ingen tvingar det på dig, så varför angår det iranier som ”flytt” misären i Iran?
    Det är slöjtvång i Iran..Iran är ett land av 55 länder..och ja jag tycker det är fel..men frågan är vart ska man dra gränsen..ska folk få visa upp vad som helst? Irans president fick nu överväldigande stöd och han har varit aktiv i att påtvinga folk slöjan..tycker du inte det är märkligt att så många då röstar på honom?
    Du frågade vart det fanns kända politker och krönikörer som var för sl öjförbud..jag gav dig det..jag väntar på att du erkänner att du hade fel 😉
    Jag är lite arrogant av mig och behöver det..

  39. Mohamed Omar 13 juni 2009

    Det är iranierna som vill att staten ska se till att kvinnor klär sig anständigt, det finns opinionsundersökningar som visar att en majoritet av iranierna tycker att ”staten inte gör tillräckligt” (!) för att se till att klädreglerna efterlevs av medborgarna.

  40. Bahlool 13 juni 2009

    hade varit kul med länken MO? Jag försöker få lite mera kött på benen för dessa lagar

  41. Per 13 juni 2009

    Vilka vetenskapliga bevis tycker du att då fått på Mohamed Omars blogg?

    Jag har också rest en del och känner många iranier, också i Frankrike och England. Varför skulle de svenska vara unika menar du? Tvingas de av Sverige på något sätt? Eller vad menar du?

    Finns det inte fler länder där slöjtvång råder? Saudiarabien, Jemen – fler?

    Var det fusk i valet i Iran eller inte?

    Var det fusk i valet i Libanon eller inte?

    När har slöjförbud diskuterats av lagstiftare i Sverige?

  42. Per 13 juni 2009

    Mohamed Omar tycker att demokrati är när 51 % bestämmer allt för alla. Det är en osedvanligt enkelspårig demokratisyn.

  43. Bahlool 13 juni 2009

    Demokrati är ju folkvälde och när majoriteten får som de vill..51% är majoritet..

  44. Bahlool 13 juni 2009

    No idea..fråga iranierna i Sverige varför de är så speciella?
    Saudiarabien, Jemen har jag inte hört har slöjtvång..vi har ju några sköna länder som har förbud att bära slöja eller tom trakasserar dem som bär slöja (ex tunisien)
    Du vill fortfarande inte erkänna att du hade fel..du bad mig om källor till att politiker (representanter för stora partier) var för slöjförbud i skolan,jag gav dig det..samma gäller debattörer, jag gav dig det också..Iran har inte haft fusk och inte heller LIbanon, om man inte räknar in att vissa prousapartier i Libanon köpte röster..’

  45. Per 13 juni 2009

    Det enda jag kan se är att Nyamko Sabuni resonerar på sin blogg:

    ”Däremot vill jag eventuellt förbjuda slöja på barn i grundskolan. Dvs alla skolor finansierade av offentliga medel.

    Jag har i många år tyckt att det är upp till var och en hur man vill klä sig när slöjfrågan har förts på tal. Jag har, precis som många motståndare till förbud, haft ett föräldrarperspektiv på problemet. Föräldrarnas naturliga rättighet att bestämma hur deras barn ska klä sig.”

    Lägg märke till ordet EVENTUELLT uttrycket FÖRÄLDRARNAS NATURLIGA RÄTTIGHET osv. Något förslag om slöjförbud har aldrig lagts. Men detta resonemang måste hon väl få föra? Det räcker inte till mer än för att ge dig halvt rätt… 😉

    Säg mig nu vilka fakta och bevis du fått på Mohamed Omars blogg, för att det som där, med nazistoid terminologi, kallas ”den sionistiska versionen av förintelsen” inte skulle vara sann.

    Så om 51% av svenskarna vill förbjuda slöjan är det ett demokratiskt riktigt beslut enligt dig? Det tycker inte jag. Var och en borde själv få bestämma hur den ska klä sig. Demokrati innebär också skydd för individer och minroteter samt vissa medborgerliga rättigheter. Det är därför det finns lagar och konstitutioner. Majoriteten har inte rätt att förtrycka minoriteten i en verklig demokrati.

  46. Per 14 juni 2009

  47. Bahlool 14 juni 2009

    Vårt lands hirsi ali..du ville ha en känd politiker du fick en känd politiker..erkänn istället 😉
    Jag fick reda på att siffran 6 miljoner använts ofta innan andra världskriget..
    Klart om 51% vill tat det ska vara förbjudet för muslimer att bära slöja, så är det demokrati. Känns som om själva begreppet demokrati har många olika förklaringar och utseenden..

  48. Per 14 juni 2009

    En minister med muslimsk bakgrund resonerar på sin blogg. Sorry, det ger dig inte rät. 😉

    Ofta? När och var? Du har redan nämnt artikeln av exguvernören. Jag antar att du läst hela den artikeln också?

    Vad har du mer fått för fakta och bevis från nassarna? För jag utgår från att du inte tycker att en artikel väger tyngre än tusentals vittnesmål, dokument, foton osv…

    Då har du en mycket primitiv syn på vad demokrati är.

  49. Bahlool 14 juni 2009

    hahaha Muslimsk bakgrund..så nu har islam blivit något som hör till nationalitet? En person som bekämpar islam, inte erkänner islam, som med alla medel försöker inskränka muslimers liv, kallar du en en person med muslimsk bakgrund? Hon är vårt lands Araan hirsi Ali..Du har svårt för att erkänna..du krävde 1 en politiker 2 en debattör eller någon tidning som skrev om slöjförbud..jag gav dig allt..synd att du inte kan vara tillräcklig stor och medge när du har fel.
    Jag har fått böcker och länkar jag kan läsa om. Jag har fått youtubefilmer och länkar dit som bevisar motsatsen för vad du säger..vidare har jag inte sett en enda som är nazist där..du verkar känna allas alias..konstigt? Ja alla har primitiv syn alla har fel..alla är fanatiker..alla är si och så..rätt roligt att gud gjort dig till domare över vad jag och andra tycker och tänker 😉
    Jag fruktar den dagen då såna som dig får bestämma över vad jag får och inte får tänka eller tycka..jag har i alla fall inte blivit så förnärmad av ”nassarna” på MOs blogg som av dig när det gäller att kalla mitt kunnande primitivt 😉
    anyway..vi kommer ingenvart..du är en mycket hatfylld person som försöker spela öppen för islam men jag har ofta sett dina islamofobiska tankegångar..och jag har inte brytt mig..men sanningen kom fram till slut :)))

  50. Per 14 juni 2009

    Född i en muslimsk familj i ett islamiskt land och uppfostrad på det sättet har hon den bakgrunden, ja. Precis som Hirsi Ali.

    Citera något islamofobt jag har skrivit.

    Ge konkret exempel på bevis du fått på Mohamd Omars blogg. Allt jag sett där är de vanliga lögner som nazister just använder för att rentvätta sin ideologi.

    Jag har inte kallat ditt kunnande primitivt, även om det antagligen är det ifall du tycker revisionistiska youtubefilmer är detsamma som kunskap… 😉 däremot kallade jag din demokratisyn primitiv i betydelsen väldigt förenklad. Du tycker majoriteten har rätt att förtrycka minoriteten och att det är demokrati. Jag håller inte med om det: minoriteten måste skyddas mot majoritetens maktmissbruk. Det är en viktig del i demokratin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *