• Jannat al Baqi

  Saudi authorities set up a new obstacle around the Jannat ul-Baqi.

  Jag har vid några tillfällen skrivit om Jannat al Baqi. Ett område där man begravt hundratals sahabas (vänner till profeten) fruar, imamer och heliga helgon. Detta området hade överlevt från 600 talet, överlevt fram tills wahabiterna tog makten i Saudiarabien. Deras första offer var just Jannat al Baqi. Man demolerade alla gravplatser. Man ville även demolera Profeten Muhammeds grav men den muslimska världens ilska stoppade dem.

  Muslimer lyckades sätta lite jordhögar på gravarna till några av de imamer som är begravna där. För att förhindra att man ber vid gravarna (wahabis tror att man ber till gravarna men man brukar be vid gravar, såsom man ber vid Profeten Muhammeds grav) så förbjöd man kvinnor att komma dit. Det ledde till problem några månader sedan.

  Nu har man gått längre och man har satt stora barriärer vid gravarna. På länken kan man se hur det ser ut nu.

  Vart är alla kulturnissar som beklagar sig över gamla byggnader från fornstora dagar? Varför hör man inget om denna förstörelse av tidig islamisk historia? Vissa arkeologer har slutat uppmärksamma gamla hus och byggnader tillhörande Profeten Muhammed och dennes nära vänner och släktingar, eftersom den saudiska regeringen gjort det till en vana att åka dit och förstöra byggnaderna.

  Post Tagged with , , , , ,

2 Responsesso far.

 1. umzacharia skriver:

  Jag har frågor till dig i min blogg. Ang det om Sharia,kanske du kan svara på dem? Om du har tid och lust….

 2. Bahlool skriver:

  svarat dem syrran

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up