2 Responsesso far.

  1. Rune skriver:

    Såg en dokumentär om dem, dem är väl självmordsbombare? Vilka slåss de mot och varför?

  2. Bahlool skriver:

    De är tamiler, en folkgrupp som finns i södra Indien och i norra/östra Sri Lanka. De var några av de första jag fick höra talas om som använde sig av självmordsbomber. Just muslimerna som firade festivalen tillhörde nog, med all säkerhet, tamilernas folkgrupp. Tamilerna har varit förtryckta eller diskriminerade så de tog till vapen 25 år sedan, något som ledde till massflykt och många tiotusentals liv. Några år sedan kom man överens om vapenstillestånd med den singalesiska majoriteten som härskar på Sri Lanka, men den bröts och sen dess har armeen lyckats ta över det mesta av Tamilska Tigrarnas land. Roliga i sammanhanget är att jag några år sedan fick läsa att det var omöjligt att vinna konflikten på militärt vis, men det verkar ju lyckas snart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up