Press "Enter" to skip to content

Palestina blöder..

Nyhetens behag har släppt och Gaza är glömt. Idag kom de israeliska tennisspelarna fram till Malmö, för att spela en match inför tomma läktare. Ingen i det svenska tennislaget hade så pass mycket heder, så pass mycket civilkurage, så pass mycket rättvisepatos, att han vägrade ställa upp i matchen mot apartheidstaten Israel.

Genant, det är det enda ordet jag kan komma på. Genant och åter igen genant.

När man hörde om Burma, så gick folk ut på gatan och demonstrerade, vart är de nu?

När man hörde om Kina och Tibet, så gick folk ut på gatan och demonstrerade, vart är de nu?

När man hörde om Gaza, så gick folk ut på gatan, och demonstrerade, vart är de nu?

Burma lider, Tibet lider, Gaza lider och blöder. Än idag är det embargo mot Gaza, än idag tillåter Israels armé ingen införsel av betong och järn för återuppbyggnaden av de tusentals hus som förstördes. Barn går till skolan i tält eller i halvförstörda skolklasser. Människor sover ute i det fria. Mat kommer in, då och då. Mediciner fattas, än idag.

Genant, det är det enda ordet jag kan komma på. Genant och åter igen genant.

När Finland ockuperades, åkte svenskar, med vapen i hand, till Finland för att bekämpa det kommunistiska Sovjet.

När Danmark ockuperades, hjälpte svenskar, i svenska fiskebåtar, sina grannar att räddas till Sverige. Man hjälpte judar, man hjälpte danska motståndet med att ge dem vapen och pengar, så de kunde fortsätta motståndet mot nazisterna.

Vart är denna hjältemod nu? De enda som gick ut på gatan för att försvara Gazas befolkning, var vänsterfolk. Det är de enda som brydde sig och än idag bryr sig om Gaza och Palestina.

Palestina är ockuperat. Gaza är förstört. Folket är demoraliserad. Folk svälter, de är törstiga och de är hemlösa. Ockupationen fortsätter. Fy om vi tänker på att bojkotta Israel. Fy om vi tänker på att vilja stoppa matchen. Fy om vi vill försvara palestinierna. Fy om vi är emot embargot mot Gaza.

Genant, det är det enda ordet jag kan komma på. Genant och åter igen genant.

Vi måste fortsätta tänka på Gaza, vi måste fortsätta belysa misären där, vi måste fortsätta tänka på Burma och på Tibet. Vi måste börja bry oss och tänka logiskt på det här. Är palestnierna människor eller ej? Lider dem eller ej? Skulle vi acceptera sådant lidande hos andra folk?

Genant..så jävla genant. Stoppa Matchen. Sluta handla Israeliska varor och sätt press på apartheidstaten Israel. Nog, får vara N O G!!

Även när det inte är någon stor nyhet, så måste vi fortsätta kämpa och tala och yttra oss mot förtryck och ockupation.

I DN skriver man att tennisspelarna från Israel tycker det är kränkande att de inte får spela inför publik. Kränkande är det ifall man som människa inte kan ta avstånd från sitt eget lands beteende. Frågan jag ställer mig är, hur många oskyldiga mördades av denne tennisspelare? Hur länge var han på ockuperad mark? Alla Israeliska medborgare måste göra värnplikten i 3 år. Vad gjorde han under de tre åren?

DN

SvD

Expressen

2 Comments

 1. Johan
  Johan 02 mars 2009

  “Vart är denna hjältemod nu?”

  Sveriges hjältemod har aldrig funnits. Det var pga av oss som Hitler invaderade Norge för att säkra malmen från oss. Vi hjälpte knappast Finland i krigen mot Ryssland.

 2. Bahlool
  Bahlool 02 mars 2009

  Sverige skickade gamla flygplan och tog hand om finska barn osv..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *