• Messy mess messed arabs…Messy mess messed muslims

  Några år sedan köpte jag domänen www.muslim.nu och tanken var att jag och några vänner skulle göra en stor hemsida på svenska som inte var ägd eller styrd av Wahabiterna i Saudiarabien. Tyvärr såg jag mig till slut ensam ståendes där med att översätta och att publicera material. Nu för jag diskussioner med vänner och det slår mig om och om igen att problemet med

  muslimerna i Sverige är att vi inte kan ”förena” oss. Finns väl några som är duktiga på att få ut sitt budskap, men det är en minoritet. Majoriteten brukar hålla tyst eller bara sitta där och klaga. Man frågar sig varför vänstern och högern är så välorganiserade, medans våra kära muslimer drar alla åt varsitt håll. Se bara på de bloggar som skrivit om händelserna i det ockuperade Palestina. De som fick flest besökare och som fick mest reklam är högerns och vänsterns, hur många muslimska bloggar såg man som gav en vettig bild av händelserna?

  Att ränna runt och sprida hat är en sak, att försöka förklara vad som sker i de ockuperade områdena eller att försöka förklara bakgrunden till många av de konflikter som vi ser i den muslimska världen, är något som jag ser alldeles för lite av.

  Vad får en pojke att vilja slänga stenar mot tuffa israeliska soldater, och därmed riskera sitt liv? Varför lider folk i Kashmir och ändå så går de ut på gatan för att demonstrera för Gaza? Fattigdom får Nigerias muslimer att svälta, men man ser dem med flaggan av Hamas och Hizbollah på gatorna. Sådana saker rapporteras inte positivt av vare sig högern eller vänstern…

  Araberna är de största syndarna. Hur många av oss gick ut på gatan? Jag vet att jag enbart hann med delar av en enda demonstration ändå är det påbud av min älskade Khomeini att stödja Palestinas kamp, vart är alla andra irakier som också borde gå ut på gatan?

  Kritiken mot oss muslimer måste vara hård. Vi är några jävla hycklare som anser att världen ska sluta skada oss och börja tycka synd om oss, men vi själva klarar inte av att skada varandra och vi kan inte ens börja tycka synd om de våra.

  Hur ska världen någonsin ta oss på allvar, när vi själva inte tar varandra på allvar? Det finns runt 400 000 muslimer i Sverige, hur många var på den största demonstrationen i Stockholm? 12000…många av dem var palestinier men vart var resten?

  Vi måste bli lika duktiga som vänstern på att organisera oss och på att gå ut på gatan och på att vara där varje gång. Vi har låtit andra föra vår talan men vi måste stå upp för våra rättigheter och våra bröder och systrar i andra länder.

  Post Tagged with , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up